En wokpanna är knappast avsedd att utsättas för alkoholångor i ca en vecka i taget, det är däremot jästunnorna.Toffeln skrev:Jag kan ha fel men i en wokpanna är väl bara godkända ämnen för kontakt med livsmedel tillåtna? Värme bör inte påverka mer i en plastis än på spisen. Att tillaga mat i sprit händer ju flera gånger att man gör så jag tror och hoppas att pannan bör vara säker.
Jag kan tycka att folk verkar mer än lovligt rädda att saker ska vara giftiga. Man läser folk pumpa ut rent gift ur sina apparater gjorda i plast och mässing, orena metaller från Kina, skrot man "hittat hemma" osv. men det är ett woklock som oroar. Rost är knappast farligt.
Att alkohol är farligt är det ingen som förnekar, men finns väl ingen anledning att göra det farligare? Förstår verkligen inte poängen med ditt inlägg. Tycker inte heller jag sett någon förespråka bruket av mässing och orena metaller på detta forum heller, kan du ge några exempel på detta?
Dom allra flesta här verkar tvärt om väldigt måna om att göra en så ren och ogiftig produkt som möjligt, hur kan du se något dåligt i det? Rost är visserligen inte farligt men det är ju inte heller något som är så trevligt att få i sin produkt, och det förkortar ju onekligen livslängden på apparaten så naturligtvis vill man ju ha något som inte rostar.
Ser inget som helst värde i ditt inlägg, kan du peka ut det?
Därmed inte sagt att locket i fråga är farligt att använda, det har jag tyvärr ingen uppfattning om.
Personligen skulle jag dock bara använda saker jag vet är ofarliga.