Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Förkultur på Wyeast 1388

Avancerad utrustning och teknik, t.ex All-Grain & fatanläggningar
Maarts
Newbie
Inlägg: 2
Blev medlem: fre aug 19, 2016 21:47

Förkultur på Wyeast 1388

Inlägg av Maarts »

Jag tänkte göra en 20 liters Belgian Strong Ale med Wyeast 1388. Enligt förpackningen står det att det räcker med att aktivera den och låta den stå i 3 timmar innan man häller i den. Men när man läser olika forum samt Humlegårdens rekommendationer så skall man göra en förkultur på den. Måste man det när det enbart gäller 20 liter?? Blir det en bättre och effektivare jäsning?

Tack på förhand.

//Stefan
Användarvisningsbild
Weinkeller
Brygguru
Inlägg: 3368
Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45

Re: Förkultur på Wyeast 1388

Inlägg av Weinkeller »

Det kommer troligen bli en dubbelt så bra öl om du gör en förkultur. Extra viktigt för alkoholstarka öl. Googla Mrmalty för en förkulturskalkylator.

Skickat från min SM-J500FN via Tapatalk
/Weinkeller
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ölbryggning, Avancerad"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster