Jag tänkte göra en 20 liters Belgian Strong Ale med Wyeast 1388. Enligt förpackningen står det att det räcker med att aktivera den och låta den stå i 3 timmar innan man häller i den. Men när man läser olika forum samt Humlegårdens rekommendationer så skall man göra en förkultur på den. Måste man det när det enbart gäller 20 liter?? Blir det en bättre och effektivare jäsning?
Tack på förhand.
//Stefan
Förkultur på Wyeast 1388
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Re: Förkultur på Wyeast 1388
Det kommer troligen bli en dubbelt så bra öl om du gör en förkultur. Extra viktigt för alkoholstarka öl. Googla Mrmalty för en förkulturskalkylator.
Skickat från min SM-J500FN via Tapatalk
Skickat från min SM-J500FN via Tapatalk
/Weinkeller
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster