Använt BeerSmith sedan tidigare med gott resultat när det handlat om extraktbryggningar men nu när det blir dags för den allra första all-grain bryggning känner jag mig lite vilse. Skulle vilja be er om hjälp med både mäskprofil samt en receptkoll så det inte blir för mycket eller för lite av det ena eller andra.
Vill att ölet ska ha en tydlig arom av hallon och luta åt det röd-rosa hållet, ungefär som ett rosévin, men inte ta över så att det blir sliskigt. Det får gärna vara grumligt som ett veteöl.
Som jag förstått så jäser hallonöl ut ordentligt och lämnar mycket fruktsyra efter sig, tänker att man kan kompensera detta med carapilsen?
Skål!* Extra pale premium pilsnermalt (Weyermann) - 1.75 kg
* Vetemalt (Weyermann) - 1.75 kg
* Carapils (Weyermann) - 0.75 kg
* Hallonpuré - 4 kg
* Saaz humle - 10-12 IBU
* Safale US-05