Olika öl från samma vört
Olika öl från samma vört
Har hittills bara bryggt en ölsort i taget, ca 15 liter per gång. Nån gång vill jag prova att dela upp vörten i tre "småkok" på 5 liter styck (om det funkar?). Då skulle jag kunna testa och experimentera lite mer med humlen utan att riskera hela koket. Frågan är då om den lakade vörten jag ska koka sist tar skada av att stå ett par timmar och vänta på sin tur? Alltså en stor sats vört som sen delas upp i flera olika kokningar.....
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Re: Olika öl från samma vört
Det enklaste är väl att koka hela mängden och bitterhumla för att sedan experimentera med humlen de sista 30min. Då behöver du heller inte vänta så länge mellan koken om du inte har möjlighet att koka i flera grytor på samma gång, och bortkoket blir mindre. Annars är det bra att hålla tempen över 70C, enklast är ett uppkok och sen låta stå med lock på.
Skickat från min SM-J500FN via Tapatalk
Skickat från min SM-J500FN via Tapatalk
/Weinkeller
Re: Olika öl från samma vört
Flyttad från "Om forumet".
Om ni anser att den hör hemma i grundläggande så kan jag flytta den dit istället.
Om ni anser att den hör hemma i grundläggande så kan jag flytta den dit istället.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster