Surt öl
Postat: ons aug 26, 2015 18:49
Hej!
Har nyligen bryggt två olika öl. Ett väldigt mörkt och ett med en EBC på ~40. Båda ölen har haft en frisk och svag surhet. I nummer två användes ingen humle. Volymen på bryggden var ~15L.
1. Vad kan göra att surheten återkommer i två bryggningar på rad trots god rengöring emellan och noggrann sanitet under bryggning?
2 Mitt vatten ser ut enligt följande: http://www.vivab.info/Analysrapport_Kva ... 0140c6904f
Vilka tips har ni kring detta för framtida bryggningar? Vad bör jag tänka på? Kan vattnet ha orsakat surheten? Hur/Varför?
Har nyligen bryggt två olika öl. Ett väldigt mörkt och ett med en EBC på ~40. Båda ölen har haft en frisk och svag surhet. I nummer två användes ingen humle. Volymen på bryggden var ~15L.
1. Vad kan göra att surheten återkommer i två bryggningar på rad trots god rengöring emellan och noggrann sanitet under bryggning?
2 Mitt vatten ser ut enligt följande: http://www.vivab.info/Analysrapport_Kva ... 0140c6904f
Vilka tips har ni kring detta för framtida bryggningar? Vad bör jag tänka på? Kan vattnet ha orsakat surheten? Hur/Varför?