Sida 1 av 1

Hop Tea vs Torrhumling

Postat: lör mar 23, 2013 10:58
av jfransson
Har någon testat "hop tea" metoden isf att torrhumla?
Verkar ju vara smidigt att slippa öppna jäskärlet under jäsningen och istället lägga till humle vid tappning till flaska.

Re: Hop Tea vs Torrhumling

Postat: mån mar 25, 2013 21:44
av nils-alf
Jag har gjort det. Det är ett okej alternativ. Inte riktigt lika effektivt som torrhumling men mycket enklare.

Re: Hop Tea vs Torrhumling

Postat: fre aug 18, 2017 14:27
av p-anders
När tillsätter man "Humle-teet"? Är det när ölet är färdigjäst? Skall man använda vatten att brygga teet eller tror ni att man kan spara lite "öl" från mäskningen. Hur stor mängd vätska?

Är det någon som testat detta tar jag gärna emot tips.

Re: Hop Tea vs Torrhumling

Postat: fre aug 18, 2017 18:15
av Weinkeller
p-anders skrev:När tillsätter man "Humle-teet"? Är det när ölet är färdigjäst? Skall man använda vatten att brygga teet eller tror ni att man kan spara lite "öl" från mäskningen. Hur stor mängd vätska?

Är det någon som testat detta tar jag gärna emot tips.
Förslagsvis gör du det samtidigt med sockerlagen till kolsyrejäsningen. Vill du inte späda ölen tar du helt enkelt färdigjäst öl och hettar upp. Det funkar helt ok och ger inte lika grön humlearom som vid torrhumling. Du får även lite mer humlebeska/smak.

Skickat från min SM-J500FN via Tapatalk