Har någon testat "hop tea" metoden isf att torrhumla?
Verkar ju vara smidigt att slippa öppna jäskärlet under jäsningen och istället lägga till humle vid tappning till flaska.
Hop Tea vs Torrhumling
Re: Hop Tea vs Torrhumling
Jag har gjort det. Det är ett okej alternativ. Inte riktigt lika effektivt som torrhumling men mycket enklare.
Re: Hop Tea vs Torrhumling
När tillsätter man "Humle-teet"? Är det när ölet är färdigjäst? Skall man använda vatten att brygga teet eller tror ni att man kan spara lite "öl" från mäskningen. Hur stor mängd vätska?
Är det någon som testat detta tar jag gärna emot tips.
Är det någon som testat detta tar jag gärna emot tips.
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Re: Hop Tea vs Torrhumling
Förslagsvis gör du det samtidigt med sockerlagen till kolsyrejäsningen. Vill du inte späda ölen tar du helt enkelt färdigjäst öl och hettar upp. Det funkar helt ok och ger inte lika grön humlearom som vid torrhumling. Du får även lite mer humlebeska/smak.p-anders skrev:När tillsätter man "Humle-teet"? Är det när ölet är färdigjäst? Skall man använda vatten att brygga teet eller tror ni att man kan spara lite "öl" från mäskningen. Hur stor mängd vätska?
Är det någon som testat detta tar jag gärna emot tips.
Skickat från min SM-J500FN via Tapatalk
/Weinkeller
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster