bryggforum.nu

Sveriges största forum för hembryggare.

* REGLER   * Logga in   * Bli medlem   * FAQ    * Sök
Allt f�r din hembryggning
Aktuellt datum och tid: mån jan 22, 2018 11:57

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]




Ny tråd Svara på tråd  [ 4 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: ons dec 20, 2017 19:02 
Offline
Bryggmästare

Blev medlem: ons mar 16, 2016 23:02
Inlägg: 235
Utrustning: Jästunna och jäsrör
Har gjort en lager för väldigt länge sedan som smakade/doftade ruttet/avlopp och bränt "fläsk?". Nu har jag mer eller mindre glömt bort den i flera månader och tog ett glas nyss. Smaken sitter fortfarande i men inte lika överjävligt.
I övrigt smakar inte ölen speciellt mycket och den är väldigt blank med rätt färg.

Den här tyvärr stått varmt hela tiden efter tappningeb eftersom jag glömt den inne i en skrubb i huset. Humlen tror jag var Mosaic.
Finns det någon chans att den går att rädda eller kommer den alltid smaka kloak? Vad kan jag råkat ut för?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: ons dec 20, 2017 22:02 
Offline
Moderator

Blev medlem: tor mar 28, 2013 17:54
Inlägg: 321
Ort: Gotland någonstans
Toffeln skrev:
Har gjort en lager för väldigt länge sedan som smakade/doftade ruttet/avlopp och bränt "fläsk?". Nu har jag mer eller mindre glömt bort den i flera månader och tog ett glas nyss. Smaken sitter fortfarande i men inte lika överjävligt.
I övrigt smakar inte ölen speciellt mycket och den är väldigt blank med rätt färg.

Den här tyvärr stått varmt hela tiden efter tappningeb eftersom jag glömt den inne i en skrubb i huset. Humlen tror jag var Mosaic.
Finns det någon chans att den går att rädda eller kommer den alltid smaka kloak? Vad kan jag råkat ut för?
Låter lite som den har oxiderat hårt eller någon typ av infektion.

Tror inte de hjälper med lagring i sånna fall utan är nog bättre att försöka på nytt

Skickat från min SM-G920F via Tapatalk

_________________
Learning by doing is the shit


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: ons dec 20, 2017 23:30 
Offline
Bryggmästare

Blev medlem: ons mar 16, 2016 23:02
Inlägg: 235
Utrustning: Jästunna och jäsrör
Jag är till nästan 100% säker på att det inte är infektion eller oxidering. Åtminstone inte innan tappning till fat. Möjligen skulle baciller eller luft kunna smygit sig in i ölet då, trots att Jag följer alla tänkbara säkerhetsåtgärder.

Vid närmare eftertanke så luktade det nog lite knepigt redan när jag tappade det på fat. Kanske är det en infektion, men det händer ju inte mig, bara andra!?!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: tor dec 21, 2017 17:24 
Offline
Brygguru

Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57
Inlägg: 3891
Det finns ju vissa ölsorter som faktiskt ska lukta så, jag har druckit nån sån, jag tror det var en altbier.

Den smakade gott, men luktade ruttet ägg.

(Samma kväll drack jag även nån rauchbier som smakade skogsbrand... Det var intressanta upplevelser bägge två:)


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 4 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]


Vilka är online

Medlemmar online: Bing [Bot], Google [Bot], Hasse basse


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden © 2006-2013