bryggforum.nu

Sveriges största forum för hembryggare.

* REGLER   * Logga in   * Bli medlem   * FAQ    * Sök
Allt f�r din hembryggning
Aktuellt datum och tid: lör sep 23, 2017 16:49

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]




Ny tråd Svara på tråd  [ 12 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: mån maj 15, 2017 13:48 
Offline
Finjäsare

Blev medlem: sön dec 18, 2016 23:01
Inlägg: 57
Hej alla bryggare!
Jag har i dag beställt hem så jag kan brygga en weissen på mitt sätt kommer prova att köra Biab i min nyinköpta gryta på 33 l från en fb-grupp. Jag har köpt en 7kw gasolplatta från Jula som jag tänker brygga på i mitt uthus. Kylningen blir med spiral och akvariepump i isvatten. Så får vi se var vi hamnar efteråt...


Skickat från min iPhone med Tapatalk


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: mån maj 15, 2017 14:11 
Offline
Finjäsare

Blev medlem: sön dec 18, 2016 23:01
Inlägg: 57
Kommer lägga ut bilder/ filmer sen när brygg dagen kommer igång.


Skickat från min iPhone med Tapatalk


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: sön maj 21, 2017 12:55 
Offline
Finjäsare

Blev medlem: sön dec 18, 2016 23:01
Inlägg: 57
Grytan har kommit![img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170521/62255f2218fd3fc19dcf8780502aad55.jpg[/img]


Skickat från min iPhone med Tapatalk


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: sön maj 21, 2017 15:24 
Offline
Bryggmästare

Blev medlem: ons mar 16, 2016 23:02
Inlägg: 200
Utrustning: Jästunna och jäsrör
Grattis. De där grytorna glänser mycket finare än jäshinkar med värmeelement :-D


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: sön maj 21, 2017 20:33 
Offline
Finjäsare

Blev medlem: sön dec 18, 2016 23:01
Inlägg: 57
Tackar. Ja jag började räkna på att bygga själv eller köpa en gryta. Hitta ett väldigt bra erbjudande på denna gryta med tillbehör för en väldigt bra peng. Vi får se hur bra kompisar vi blir...


Skickat från min iPhone med Tapatalk


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: sön maj 28, 2017 11:30 
Offline
Finjäsare

Blev medlem: sön dec 18, 2016 23:01
Inlägg: 57
Efter 7 svåra år o allsköns problem är äntligen koket på gång. Jag skulle egentligen haft en rast på 45 grader i 15 men den uteblev då det va svårt att justera in rätt parameter på gasolköket. När man äntligen fick igång det... men men vi får se va det blir när det blir klart.

Bild


Skickat från min iPhone med Tapatalk


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: sön maj 28, 2017 15:47 
Offline
Finjäsare

Blev medlem: sön dec 18, 2016 23:01
Inlägg: 57
Det mesta gick nog på röven lite svårt med temp under rast, men fick till det på slutet. Påsen gick sönder men hade som tur va inte läckt speciellt mycket. Smidigast var nog att kyla vörten med min hemsnurrade Kylspiral från kok till 20 grader ca 5-6 min. Min bryggning va nog inte helt jätte effektiv men men första gången jag provar så här så nu har jag en massa erfarenhet mer än tidigare. Nu får det stå o jäsa i källaren där tempen är ca 16-17 grader. I 15-16 dagar den blir det tappning på flaskor med en lagom sockergiva.


Skickat från min iPhone med Tapatalk


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: mån maj 29, 2017 17:00 
Offline
Finjäsare

Blev medlem: sön dec 18, 2016 23:01
Inlägg: 57
Nu bubblar det skönt i röret. Nästan hela tiden.


Skickat från min iPhone med Tapatalk


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: lör jun 03, 2017 12:00 
Offline
Finjäsare

Blev medlem: sön dec 18, 2016 23:01
Inlägg: 57
Nu har det börjat att avta med bubblandet och jag funderar på om man ska tappa över i annat kärl i mitten av nästa vecka och låta den stå ett tag till. För att bli av med en hel del bös.


Skickat från min iPhone med Tapatalk


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: tor jun 22, 2017 9:49 
Offline
Finjäsare

Blev medlem: sön dec 18, 2016 23:01
Inlägg: 57
Nu har ölen hamnat på flaskor. Och de har kolsyrejäst i ca en vecka. Skulle gissa att det är en öl som håller ca 3,8-4,2. Då jag inte hittar mina anteckningar på OG. Lägger upp en bild på färdig öl sen.


Skickat från min iPhone med Tapatalk


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: tor jun 22, 2017 18:19 
Offline
Färsk jäst

Blev medlem: tor feb 16, 2012 11:24
Inlägg: 16
Ort: Göteborg
Skoj - jag älskar hefeweizen!

Ville du medvetet göra den lite svagare eller? Och vilken jäst använde du? Du får meddela vad den doftar och smakar också.

_________________
http://www.olprovningar.se/


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: ons jul 19, 2017 12:23 
Offline
Finjäsare

Blev medlem: sön dec 18, 2016 23:01
Inlägg: 57
rickgordon skrev:
Skoj - jag älskar hefeweizen!

Ville du medvetet göra den lite svagare eller? Och vilken jäst använde du? Du får meddela vad den doftar och smakar också.


Nä det var inte tanken men så blev det jag tycker så här efter en månad på flaska så smakar den ganska grovt och maltigt inte så värst mycke humle smak men det kan där knappt ja blivit heller. Men jag kommer försöka mig på detta receptet fler gånger men med mina egna idéer och tankar.


Skickat från min iPhone med Tapatalk


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 12 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]


Vilka är online

Medlemmar online: Bing [Bot], Google [Bot], ranald


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden © 2006-2013