Hej!
Jag har aldrig bryggt cider förut och har en del frågor.
Plan:
Köra äpplena i saftmajan. Eventuellt även rönnbär.
Fråga: Köra med saften som den är eller späda 50/50 med vatten?
Mäta Oechsle, och fylla på med socker tills det når optimalt startläge.
Fråga: vad är optimalt startläge?
I med jästnäring och ciderjäst.
Låt jäsa tills det slutar bubbla.
Tappa om.
Klarna.
Eftersöta med socker.
Buteljera på 50 cl bruna glasflaskor med kapsyl.
Lagra någon månad.
Dricka.
Håller planen?
Äppelcider!
Re: Äppelcider!
Ett tips är att söka lite i forumet. Det finns hur många cidertrådar som helst.
Min åsikt är att ha i så lite vatten som möjligt, all vatten du har i blir ju en utspädning.
Vet inte hur mycket utspätt det blir i en saftmaja, OE på 1050 har jag skrivit upp att det är "optimalt".
Om du eftersötar utan att ha dödat jästen kommer du troligen få flaskbomber (jästen kommer att jäsa sockret och bilda kolsyra).
Min åsikt är att ha i så lite vatten som möjligt, all vatten du har i blir ju en utspädning.
Vet inte hur mycket utspätt det blir i en saftmaja, OE på 1050 har jag skrivit upp att det är "optimalt".
Om du eftersötar utan att ha dödat jästen kommer du troligen få flaskbomber (jästen kommer att jäsa sockret och bilda kolsyra).
-
- Färsk jäst
- Inlägg: 10
- Blev medlem: tis aug 22, 2017 17:53
Re: Äppelcider!
Haha, jag glömde skriva in "jässtoppa" där mellan "tappa om" och "klarna".
OE 1050, tack för det!
OE 1050, tack för det!
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster