Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Hallon/Björnbär

Utrustning och teknik.
hlodyn
Turbojäsare
Inlägg: 26
Blev medlem: lör okt 28, 2017 19:51
Utrustning: Jäshink för vin

Hallon/Björnbär

Inlägg av hlodyn »

Kul det här med Cider, och enkelt! Nu kör vi igång en sats med Äppeljos som grund och Hallon/Björnbär som smaksättare så får vi se hur det blir.
10 pkt Äppeljoskoncentrat
20 pkt Hallon/Björnbär lättdryck koncentrat
Vatten upp till 20 liter
Lalvin EC-1118
Inget tillsatt socker, räknar med att det socker som finns i frukt och bär, samt i lättdrycken ska räcka.

____________________________________

Starkvin Äpple 2017
Rödvin Australisk typ 2017
Vitt vin m. Aprikoser 2017
Rosévin m. Hallon 2018
Äppelcider 2018
Starkvin Fikon/Plommon på G
Cider Hallon/Björnbär på G
hlodyn
Turbojäsare
Inlägg: 26
Blev medlem: lör okt 28, 2017 19:51
Utrustning: Jäshink för vin

Re: Hallon/Björnbär

Inlägg av hlodyn »

...och 2 dagar efter start bubblar det som bara den! Det blir nog bra det här...
hlodyn
Turbojäsare
Inlägg: 26
Blev medlem: lör okt 28, 2017 19:51
Utrustning: Jäshink för vin

Re: Hallon/Björnbär

Inlägg av hlodyn »

Nu har jäsningen saktat ner till mer än 5 minuter mellan bubblorna, så jag tappade om Cidern. Smaken är väl inge vidare än, men det rättar nog till sej om ett par veckor...
hlodyn
Turbojäsare
Inlägg: 26
Blev medlem: lör okt 28, 2017 19:51
Utrustning: Jäshink för vin

Re: Hallon/Björnbär

Inlägg av hlodyn »

Tappat om för andra gången. Provsmakning visar att det smakar mest äpple.Får nog smaksätta med nåt, koncentrerad saft utan vanligt socker kanske.
hlodyn
Turbojäsare
Inlägg: 26
Blev medlem: lör okt 28, 2017 19:51
Utrustning: Jäshink för vin

Re: Hallon/Björnbär

Inlägg av hlodyn »

...så blev det: smaksatte med saft utan vanligt socker med smak av mixade bär.

Har tappat på flaskor och kapsylerat, så nu får den mogna. :D
fluke12
Färsk jäst
Inlägg: 10
Blev medlem: sön maj 15, 2016 8:33

Re: Hallon/Björnbär

Inlägg av fluke12 »

Hur blev den?
hlodyn
Turbojäsare
Inlägg: 26
Blev medlem: lör okt 28, 2017 19:51
Utrustning: Jäshink för vin

Re: Hallon/Björnbär

Inlägg av hlodyn »

Jo, det blev helt OK. Det blev lite för mycket osötad saft bara, så den blev lite stark i smaken. Det kunde dock avhjälpas med att tillsätta bara hälla upp till 3/4 i glaset och späda med kolsyrat vatten :lol:
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ciderbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster