Kul det här med Cider, och enkelt! Nu kör vi igång en sats med Äppeljos som grund och Hallon/Björnbär som smaksättare så får vi se hur det blir.
10 pkt Äppeljoskoncentrat
20 pkt Hallon/Björnbär lättdryck koncentrat
Vatten upp till 20 liter
Lalvin EC-1118
Inget tillsatt socker, räknar med att det socker som finns i frukt och bär, samt i lättdrycken ska räcka.
____________________________________
Starkvin Äpple 2017
Rödvin Australisk typ 2017
Vitt vin m. Aprikoser 2017
Rosévin m. Hallon 2018
Äppelcider 2018
Starkvin Fikon/Plommon på G
Cider Hallon/Björnbär på G
Hallon/Björnbär
Re: Hallon/Björnbär
...och 2 dagar efter start bubblar det som bara den! Det blir nog bra det här...
Re: Hallon/Björnbär
Nu har jäsningen saktat ner till mer än 5 minuter mellan bubblorna, så jag tappade om Cidern. Smaken är väl inge vidare än, men det rättar nog till sej om ett par veckor...
Re: Hallon/Björnbär
Tappat om för andra gången. Provsmakning visar att det smakar mest äpple.Får nog smaksätta med nåt, koncentrerad saft utan vanligt socker kanske.
Re: Hallon/Björnbär
...så blev det: smaksatte med saft utan vanligt socker med smak av mixade bär.
Har tappat på flaskor och kapsylerat, så nu får den mogna.
Har tappat på flaskor och kapsylerat, så nu får den mogna.
Re: Hallon/Björnbär
Hur blev den?
Re: Hallon/Björnbär
Jo, det blev helt OK. Det blev lite för mycket osötad saft bara, så den blev lite stark i smaken. Det kunde dock avhjälpas med att tillsätta bara hälla upp till 3/4 i glaset och späda med kolsyrat vatten
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster