Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Ombuteljering?

Utrustning och teknik.
Användarvisningsbild
Öbo
Finjäsare
Inlägg: 70
Blev medlem: tis sep 01, 2015 20:37

Ombuteljering?

Inlägg av Öbo »

Är det någon som har erfarenhet av att ombuteljera en redan buteljerad flaska? Går det ens att fortsätta lagra efter att man öppnat?
Cidern i fråga har varit på flaska i ett halvår redan, vad skulle bästa sättet vara? fylla tomflaska med kolsyra och inlindat i påse försiktig hälla över? hävert?

Varför jag funderar på detta, dels vill jag ha mindre flaskor och få bort bottensats från vissa. Jag inser att kolsyran troligen helt kommer att försvinna men vissa är helt utan kolsyra så det är inget bekymmer.

Edit: Cidern är från 7,5% till 12%

Återgå till "Utrustning och teknik för ciderbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster