bryggforum.nu

Sveriges största forum för hembryggare.

* REGLER   * Logga in   * Bli medlem   * FAQ    * Sök
Allt f�r din hembryggning
Aktuellt datum och tid: mån jan 22, 2018 12:07

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]




Ny tråd Svara på tråd  [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: tis maj 09, 2017 15:56 
Offline
Newbie

Blev medlem: tis nov 01, 2011 21:51
Inlägg: 1
Har likt flera gånger förr satt en (äppel)cider som skulle jäsa ut till 5,8% nånstans. Eftersom jag ville eftersöta den så gjorde jag som jag brukar, tappade om cidern och hade i vinsvavla (Edelmans den här gången) för att döda jästen efter att sockret jäst ut. Jag väntade minst ett dygn, sötade och tappade på flaska. Efter ett par veckor exploderar en flaska och jag märkte att all cider har fortsatt jäsa. Jag hällde ur innehållet från alla flaskor i en plastdunk, köpte nu Vinosol stoppsats med vinsvavla och kaliumsorbat. Det finns fortfarande socker kvar i cidern eftersom det som tillsattes inte jäst ut. Efter ett par dagar såg jag att plastdunken började bukta. Cidern jäser fortfarande. Det har nu gått ett antal veckor och jag får med jämna mellanrum lätta på korken och släppa ut kolsyran som bildats. Varför avtar inte jäsningen?! Vad ska jag göra? Känner att jag börjat ge upp gällande årets cider. Den lär ju bli stark åtminstone. :(


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 1 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]


Vilka är online

Medlemmar online: Google [Bot], Yahoo [Bot]


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden © 2006-2013