Cider som stått i 5 år
Postat: ons jan 18, 2017 0:08
Nå, jag hittade inte någon tråd för dethär, det är kanske inte något vanligt problem.
För 5-6 år sen byggde jag en äppelpress, funkade fint. Gjorde runt 200 liter äppel och päron cider, enligt alla böcker jag läste skulle jag tillsätta Tanin.
Allting smakade Tanin och blev skitäckligt. Nu har det stått på demojanger sen dess och jag tänkte, okej det är väll bara att hälla ut skiten.
Men så tänkte jag nää, om cidern får syre så blir det väll äppelcidervinäger?
Så jag har tatt av korkarna o dom har vatt av i typ 6 månader.
Där är ingen "moder" eller beläggning på ytan som det "ska" bli när man gör vinäger. Behöver dom få större tillgång till syre?
När vet jag om det har blivit vinäger och vad kan gå fel?
Hur länge håller äppelcidervinägern nu? kanske dum fråga? och vem vill köpa 200 liter äppelcidervinäger? Ekologisk handgjord från Tommarps gård xD
Tack på förhand
MVh Martin
För 5-6 år sen byggde jag en äppelpress, funkade fint. Gjorde runt 200 liter äppel och päron cider, enligt alla böcker jag läste skulle jag tillsätta Tanin.
Allting smakade Tanin och blev skitäckligt. Nu har det stått på demojanger sen dess och jag tänkte, okej det är väll bara att hälla ut skiten.
Men så tänkte jag nää, om cidern får syre så blir det väll äppelcidervinäger?
Så jag har tatt av korkarna o dom har vatt av i typ 6 månader.
Där är ingen "moder" eller beläggning på ytan som det "ska" bli när man gör vinäger. Behöver dom få större tillgång till syre?
När vet jag om det har blivit vinäger och vad kan gå fel?
Hur länge håller äppelcidervinägern nu? kanske dum fråga? och vem vill köpa 200 liter äppelcidervinäger? Ekologisk handgjord från Tommarps gård xD
Tack på förhand
MVh Martin