bryggforum.nu

Sveriges största forum för hembryggare.

* REGLER   * Logga in   * Bli medlem   * FAQ    * Sök
Allt f�r din hembryggning
Aktuellt datum och tid: ons jan 24, 2018 13:17

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]




Ny tråd Svara på tråd  [ 5 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: ons dec 28, 2016 12:47 
Offline
Turbojäsare

Blev medlem: ons dec 28, 2016 11:21
Inlägg: 31
Kan någon hjälpa mig översätta deta recept, haha. Jag är ju så fenomenalt kass på detta. Kan man förenkla ingridienserna, t.ex tanniner och potassium osv. Eller ja, vad är det...

For a 5 gallon batch

3 bottles of 32 oz 100% lemon juice (e.g ReaLemon in the green plastic bottles or equivalent)

7 lbs sugar (or 16 cups) to ferment

3/4 tsp tannin

6 tsp. yeast nutrient (3 now, 3 later)

2 tsp. yeast energizer (1 now, 1 later)

Approx, 4 1/2 gallons water

Yeast Slurry

Potassium metabisulfite (Kmeta)

Potassium sorbate (sorbate)

Sparkolloid

2 1/3 lbs sugar (or 6 cups) to sweeten finished Skeeter Pee. Use more or less for your tastes


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: ons dec 28, 2016 15:21 
Offline
Bryggmästare
Användarvisningsbild

Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
Inlägg: 501
Ort: Östergötland
Utrustning: Glasdamejanner
Prova att köra alltihopa genom translate.google.com?

För enheter kan du prova att googla på t.ex "32 oz to ml".


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: ons dec 28, 2016 15:24 
Offline
Bryggmästare
Användarvisningsbild

Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
Inlägg: 501
Ort: Östergötland
Utrustning: Glasdamejanner
Potassium metabisulfite (Kmeta) Kallas för vinsvavla på svenska.
Potassium sorbate (sorbate) Kallas för jässtopp på svenska.
Sparkolloid kallas dför klarningsmedel på svenska.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: ons dec 28, 2016 16:08 
Offline
Turbojäsare

Blev medlem: ons dec 28, 2016 11:21
Inlägg: 31
Jättetack!
Men tannin då, vad ska det vara för, eller kan man använda något annat?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: ons dec 28, 2016 18:22 
Offline
Bryggmästare
Användarvisningsbild

Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
Inlägg: 501
Ort: Östergötland
Utrustning: Glasdamejanner
Garvsyra ger strävhet till drycken, en extra dimension utan vilket den lätt blir tråkig.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 5 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]


Vilka är online

Medlemmar online: Bing [Bot], Google [Bot], Kabom, Yahoo [Bot]


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden © 2006-2013