Sida 1 av 1

Ciderjäsning och sedan?

Postat: tor dec 08, 2016 16:45
av yamaha00
Nu har min cider jäst till 1,004 och pluppar bara ngn gång i timmen. Ingen sötma finns.

Så, hur gör jag nu?

Jag vill ha lite sötare cider och lite kolsyra. Har inget corneliusfat men massor av flaskor.

Re: Ciderjäsning och sedan?

Postat: fre dec 09, 2016 16:33
av cissiny
Om du vill ha sötma och kolsyra så har du två val:

1. Söta med icke jäsbart sötningsmedel, t ex laktos eller stevia. Kolsyrejäs sedan på flaska.
2. Kolsyra på något annat sätt - Corneliusfat eller i nödfall SodaStreamer (har inte provat min ännu, vet inte hur bra det blir). Om du kolsyrar på annat sätt än flaskjäsning så får du jässtoppa innan du sötar upp cidern.

Min egen cider är inte kolsyrad, jag jässtoppar eftersom jag inte kan/vill söta med annat än socker.

Lycka till!