Nu har min cider jäst till 1,004 och pluppar bara ngn gång i timmen. Ingen sötma finns.
Så, hur gör jag nu?
Jag vill ha lite sötare cider och lite kolsyra. Har inget corneliusfat men massor av flaskor.
Ciderjäsning och sedan?
Re: Ciderjäsning och sedan?
Om du vill ha sötma och kolsyra så har du två val:
1. Söta med icke jäsbart sötningsmedel, t ex laktos eller stevia. Kolsyrejäs sedan på flaska.
2. Kolsyra på något annat sätt - Corneliusfat eller i nödfall SodaStreamer (har inte provat min ännu, vet inte hur bra det blir). Om du kolsyrar på annat sätt än flaskjäsning så får du jässtoppa innan du sötar upp cidern.
Min egen cider är inte kolsyrad, jag jässtoppar eftersom jag inte kan/vill söta med annat än socker.
Lycka till!
1. Söta med icke jäsbart sötningsmedel, t ex laktos eller stevia. Kolsyrejäs sedan på flaska.
2. Kolsyra på något annat sätt - Corneliusfat eller i nödfall SodaStreamer (har inte provat min ännu, vet inte hur bra det blir). Om du kolsyrar på annat sätt än flaskjäsning så får du jässtoppa innan du sötar upp cidern.
Min egen cider är inte kolsyrad, jag jässtoppar eftersom jag inte kan/vill söta med annat än socker.
Lycka till!
Äppelcider 23/9 2016
Bärvin 11/10 2016
Bärcider 23/10 2016
Cider/glöggbas 28/10 2016
Rödvin 4/11 2016
Äppelcider 7/11 2016
"Portvin" 17/11 2016
Morot/Russinvin 27/11 2016
Bärvin 11/10 2016
Bärcider 23/10 2016
Cider/glöggbas 28/10 2016
Rödvin 4/11 2016
Äppelcider 7/11 2016
"Portvin" 17/11 2016
Morot/Russinvin 27/11 2016
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 7 och 0 gäster