bryggforum.nu

Sveriges största forum för hembryggare.

* REGLER   * Logga in   * Bli medlem   * FAQ    * Sök
Allt f�r din hembryggning
Aktuellt datum och tid: ons jan 24, 2018 7:36

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]




Ny tråd Svara på tråd  [ 3 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: mån nov 21, 2016 21:43 
Offline
Newbie

Blev medlem: mån nov 21, 2016 21:39
Inlägg: 1
När jag och min bror pitchade jäst i äppelmusten för att göra cider, så glömde vi en dunk med must. Eftersom vi inte hade någon jäst kvar frös vi då in det mesta. Lite hade jag dock i en flaska i kylskåpet, som sedan började jästa av vildjästen efter några dagar, och faktiskt smakade riktigt bra.

Pga det funderar vi nu på att ta ut musten ur frysen och försöka jäsa den med vildjästen, men frågan är om vildjästen har överlevt några veckor i frysen. Vad säger ni?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: mån nov 21, 2016 23:22 
Offline
Bryggmästare
Användarvisningsbild

Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
Inlägg: 501
Ort: Östergötland
Utrustning: Glasdamejanner
En del av vildjästen har säkert överlevt. Frysning enbart är inte en säker steriliseringsmetod.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: tis nov 22, 2016 9:38 
Offline
Brygguru

Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57
Inlägg: 3891
Det räcker med att en enda jästcell har överlevt för att det ska kunna börja vildjäsa. Det kan ta tid innan jäsningen kommer igång, men jag vågar nästan garantera att det kommer att vildjäsa om det bara varit fryst.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 3 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]


Vilka är online

Medlemmar online: Bing [Bot], Björnebrygd


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden © 2006-2013