Äppelcider på Änglamarks ekologiska och champagnejäst
Postat: tor nov 10, 2016 21:54
Hej
Jag köpte mig 5 st Änglamarks ekologiska koncentrerade äpplejuice, spädde ut dem till 5 liter drickfärdig juice och tog oechslevärdet på juicen
Det blev 50 så jag tillsatte endast Lalvins EC-1118 Champagnejäst (ca 25kr/pkt) och lät det jäsa på gallonflaska5 av glas i 2,5 veckor.
Nu har jag tappat om cidern i enlitersflaskor och kolsyrat den med min "läskapparat"
Resultatet: En välsmakande, klar och torr cider på ca 6,25% som inte är så dum alls.
Både enkelt och gott
Edit: flyttade tråden från Mat & Dryck till Ciderforumet / moderator Cissi
Jag köpte mig 5 st Änglamarks ekologiska koncentrerade äpplejuice, spädde ut dem till 5 liter drickfärdig juice och tog oechslevärdet på juicen
Det blev 50 så jag tillsatte endast Lalvins EC-1118 Champagnejäst (ca 25kr/pkt) och lät det jäsa på gallonflaska5 av glas i 2,5 veckor.
Nu har jag tappat om cidern i enlitersflaskor och kolsyrat den med min "läskapparat"
Resultatet: En välsmakande, klar och torr cider på ca 6,25% som inte är så dum alls.
Både enkelt och gott
Edit: flyttade tråden från Mat & Dryck till Ciderforumet / moderator Cissi