Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Äppelcider på Änglamarks ekologiska och champagnejäst

Utrustning och teknik.
Användarvisningsbild
Bryssko
Finjäsare
Inlägg: 81
Blev medlem: tis sep 27, 2016 19:12
Utrustning: LabMaster

Äppelcider på Änglamarks ekologiska och champagnejäst

Inlägg av Bryssko »

Hej

Jag köpte mig 5 st Änglamarks ekologiska koncentrerade äpplejuice, spädde ut dem till 5 liter drickfärdig juice och tog oechslevärdet på juicen
Det blev 50 så jag tillsatte endast Lalvins EC-1118 Champagnejäst (ca 25kr/pkt) och lät det jäsa på gallonflaska5 av glas i 2,5 veckor.

Nu har jag tappat om cidern i enlitersflaskor och kolsyrat den med min "läskapparat"

Resultatet: En välsmakande, klar och torr cider på ca 6,25% som inte är så dum alls.

Både enkelt och gott

Edit: flyttade tråden från Mat & Dryck till Ciderforumet / moderator Cissi

Återgå till "Utrustning och teknik för ciderbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster