Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Värmebölja och jäsningsproblem.

Utrustning och teknik.
boozehacker
Finjäsare
Inlägg: 93
Blev medlem: lör sep 13, 2014 20:31
Utrustning: plastpåse

Värmebölja och jäsningsproblem.

Inlägg av boozehacker »

20160723_094733_1.jpg
20160723_094733_1.jpg (732.05 KiB) Visad 136 gånger
För den som inte är utrustad med ett klimatskåp att ställa jäskärlen i så måste man hålla koll på temperaturen på musten när värmeböljan kommer.
Jästen mår bäst när man kan hålla en konstant temperatur. Blir den för varm så stressas den och riskerar att dö i förtid. Resultatet blir då en avstannad jäsning.
Ett sätt att reglera värmen i kärlet är att utnyttja "avdunstningsmetoden" :idea:
Svep in kärlet i en blöt handduk och fortsätt sedan vattna den när den börjar torka. Genom detta har jag lyckats hålla musten runt 19-21°C trots att det tidvis var upp åt 28°C i rummet.

Återgå till "Utrustning och teknik för ciderbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster