Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Vad använder ni för äppelträd?

Utrustning och teknik.
Användarvisningsbild
Evert
Brygguru
Inlägg: 1121
Blev medlem: mån aug 09, 2010 20:41
Ort: Häggvik (fd Piteå)

Vad använder ni för äppelträd?

Inlägg av Evert »

Hej,
Läste på lite om ciderträd. Jag landande i en Katja på en B9 stam, samt en Gravensteiner, oxå på en trögväxande B9 stam. Katja brukar tydligen användas som utfyllnad i cider, men den går ju oxå äta, så jag valde den. Såg oxå att det finns "ensorts-cider" gjorda på Gravensteiner, så jag sätter ett sådant oxå. Visst kan man importera, så att man blandar osv., men dessa båda funkar ju i Sverige, och finns att köpa på vilken blomsterhandel som helst, kändes smidigast så...

http://www.svepom.se/phpBB2/viewtopic.p ... c6f2914829

Men ... ni andra cidertillverkare; Vad har ni för träd sorter?
Användarvisningsbild
ranald
Bryggmästare
Inlägg: 876
Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
Utrustning: Glasdamejanner
Ort: Östergötland

Re: Vad använder ni för äppelträd?

Inlägg av ranald »

Jag har ett Himmelstalund och ett Ingrid Marie. Sedan drygar jag ut med saft från en vildapel som har beskt fruktkött men söt saft. Jag har också gjort på rena prydnadsäpplen från en bekant - det blev så surt att jag var tvungen att eftersöta.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ciderbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster