Hej,
Läste på lite om ciderträd. Jag landande i en Katja på en B9 stam, samt en Gravensteiner, oxå på en trögväxande B9 stam. Katja brukar tydligen användas som utfyllnad i cider, men den går ju oxå äta, så jag valde den. Såg oxå att det finns "ensorts-cider" gjorda på Gravensteiner, så jag sätter ett sådant oxå. Visst kan man importera, så att man blandar osv., men dessa båda funkar ju i Sverige, och finns att köpa på vilken blomsterhandel som helst, kändes smidigast så...
http://www.svepom.se/phpBB2/viewtopic.p ... c6f2914829
Men ... ni andra cidertillverkare; Vad har ni för träd sorter?
Vad använder ni för äppelträd?
- ranald
- Bryggmästare
- Inlägg: 876
- Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
- Utrustning: Glasdamejanner
- Ort: Östergötland
Re: Vad använder ni för äppelträd?
Jag har ett Himmelstalund och ett Ingrid Marie. Sedan drygar jag ut med saft från en vildapel som har beskt fruktkött men söt saft. Jag har också gjort på rena prydnadsäpplen från en bekant - det blev så surt att jag var tvungen att eftersöta.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster