Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

hemma gjort cider

Utrustning och teknik.
hellracer
Bryggare
Inlägg: 192
Blev medlem: ons maj 14, 2014 15:55
Utrustning: kolonn och spiral

hemma gjort cider

Inlägg av hellracer »

Haj jag har provat göra efter detta recept http://www.angelfire.com/ab7/cider/cider.html
Och tänke kolla med er va ni tror om detta? :)
Eller finns det någon där ute som har ett bättre recept?:)
På G
11,5 liter öl / vintern 2014/sommaren 2015
80 L cider / sommaren 2015
65 L lingon-vin / midsommar 2015
Jazze
Bryggmästare
Inlägg: 323
Blev medlem: mån okt 15, 2012 11:47
Ort: Svärdsjö
Kontakt:

Re: hemma gjort cider

Inlägg av Jazze »

Om du frågar i ciderdelen av forumet så får du nog fler och bättre svar
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4508
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: hemma gjort cider

Inlägg av latmasken »

Formellt sett så är cider jäst äppeljuice. Ska du göra riktig cider behöver du inte tillsätta nåt socker och det går att få igång jäsningen mha jästceller från ett färskt äpple (krossa/riv ett äpple, blanda med 1-2 dl äppeljuice och låt stå i rumstemperatur ett par dagar så har du en förkultur).
hellracer
Bryggare
Inlägg: 192
Blev medlem: ons maj 14, 2014 15:55
Utrustning: kolonn och spiral

Re: hemma gjort cider

Inlägg av hellracer »

oki tackar för svar :)
På G
11,5 liter öl / vintern 2014/sommaren 2015
80 L cider / sommaren 2015
65 L lingon-vin / midsommar 2015
Användarvisningsbild
ranald
Bryggmästare
Inlägg: 876
Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
Utrustning: Glasdamejanner
Ort: Östergötland

Re: hemma gjort cider

Inlägg av ranald »

:screwy:

Det där var ett riktigt uselt recept. Bakjäst är inte en vidare bra jäst att göra cider med, den duger bara till mäsk till hembränt. Och det lär vara ungefär du får med det där receptet. Som det är skrivet kommer du dessutom att få med dig de döda jästcellerna i drycken, så du kan se fram emot några timmar på toa med diarre.

:barf:
hellracer
Bryggare
Inlägg: 192
Blev medlem: ons maj 14, 2014 15:55
Utrustning: kolonn och spiral

Re: hemma gjort cider blev vin

Inlägg av hellracer »

Har följt detta recept nu.
När det hade jäst klart så tappade jag till en annan flaska via kaffe filter och lät då detta stå i kylskåpet ca: en vecka så klarnade det.

Sen slängde jag i 2 matskedar kanel och skakade och lät det stå en vecka till sen tappade till ny flaska :) Det smakar nästan precis som ett vin som heter "Varm och kall" :)

Det "vinet" jag gjorde ligger på 9-10% :)
På G
11,5 liter öl / vintern 2014/sommaren 2015
80 L cider / sommaren 2015
65 L lingon-vin / midsommar 2015
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ciderbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst