Haj jag har provat göra efter detta recept http://www.angelfire.com/ab7/cider/cider.html
Och tänke kolla med er va ni tror om detta?
Eller finns det någon där ute som har ett bättre recept?:)
hemma gjort cider
hemma gjort cider
På G
11,5 liter öl / vintern 2014/sommaren 2015
80 L cider / sommaren 2015
65 L lingon-vin / midsommar 2015
11,5 liter öl / vintern 2014/sommaren 2015
80 L cider / sommaren 2015
65 L lingon-vin / midsommar 2015
Re: hemma gjort cider
Om du frågar i ciderdelen av forumet så får du nog fler och bättre svar
Re: hemma gjort cider
Formellt sett så är cider jäst äppeljuice. Ska du göra riktig cider behöver du inte tillsätta nåt socker och det går att få igång jäsningen mha jästceller från ett färskt äpple (krossa/riv ett äpple, blanda med 1-2 dl äppeljuice och låt stå i rumstemperatur ett par dagar så har du en förkultur).
Re: hemma gjort cider
oki tackar för svar
På G
11,5 liter öl / vintern 2014/sommaren 2015
80 L cider / sommaren 2015
65 L lingon-vin / midsommar 2015
11,5 liter öl / vintern 2014/sommaren 2015
80 L cider / sommaren 2015
65 L lingon-vin / midsommar 2015
- ranald
- Bryggmästare
- Inlägg: 876
- Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
- Utrustning: Glasdamejanner
- Ort: Östergötland
Re: hemma gjort cider
Det där var ett riktigt uselt recept. Bakjäst är inte en vidare bra jäst att göra cider med, den duger bara till mäsk till hembränt. Och det lär vara ungefär du får med det där receptet. Som det är skrivet kommer du dessutom att få med dig de döda jästcellerna i drycken, så du kan se fram emot några timmar på toa med diarre.
Re: hemma gjort cider blev vin
Har följt detta recept nu.
När det hade jäst klart så tappade jag till en annan flaska via kaffe filter och lät då detta stå i kylskåpet ca: en vecka så klarnade det.
Sen slängde jag i 2 matskedar kanel och skakade och lät det stå en vecka till sen tappade till ny flaska Det smakar nästan precis som ett vin som heter "Varm och kall"
Det "vinet" jag gjorde ligger på 9-10%
När det hade jäst klart så tappade jag till en annan flaska via kaffe filter och lät då detta stå i kylskåpet ca: en vecka så klarnade det.
Sen slängde jag i 2 matskedar kanel och skakade och lät det stå en vecka till sen tappade till ny flaska Det smakar nästan precis som ett vin som heter "Varm och kall"
Det "vinet" jag gjorde ligger på 9-10%
På G
11,5 liter öl / vintern 2014/sommaren 2015
80 L cider / sommaren 2015
65 L lingon-vin / midsommar 2015
11,5 liter öl / vintern 2014/sommaren 2015
80 L cider / sommaren 2015
65 L lingon-vin / midsommar 2015
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst