Tror jag kan ha gjort bort mig..
Första batchen med egenknåpad cider är på jäsning, använde "dextropur" istället för "regulärt socker".
Kommer det att jäsa tror ni eller har jag sabbat allting.. ?
Helt ny när det kommer till cider, bara pysslat med vin mm innan. Även första öl satsen sätts idag!
tacksam för svar
"
6 paket "kivik" extrakt (hallon/blåbär x4 , persika x2)
+ Delar vatten = 5 Liter
+ Delar socker "SUKROS/DEXTRO" = ca; 4.5 dl
+ Champange jäst (flytande) = 1 liten burk
1. Sockervärde: 1040-1041 /7,5 = Alkoholhalt ca; [ 5,33% ] 11:e mars
"
hjälp med dextropur
Re: hjälp med dextropur
Borde funka utmärkt. Använder själv Dextropur till kolsyrejäsning då och då.
Re: hjälp med dextropur
Tack så mycket för ett rakt och snabbt svar!abbe77 skrev:Borde funka utmärkt. Använder själv Dextropur till kolsyrejäsning då och då.
inväntar att det skall börja bubbla nu.. stadiga 22c "varmt"
Re: hjälp med dextropur
c0rtex skrev:Tack så mycket för ett rakt och snabbt svar!abbe77 skrev:Borde funka utmärkt. Använder själv Dextropur till kolsyrejäsning då och då.
inväntar att det skall börja bubbla nu.. stadiga 22c "varmt"
Blev satsen bra?
Re: hjälp med dextropur
pettak skrev:c0rtex skrev:Tack så mycket för ett rakt och snabbt svar!abbe77 skrev:Borde funka utmärkt. Använder själv Dextropur till kolsyrejäsning då och då.
inväntar att det skall börja bubbla nu.. stadiga 22c "varmt"
Blev satsen bra?
Det undrar jag också
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster