Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Mognad, buteljering & vinblomning

Utrustning och teknik.
trinity80
Färsk jäst
Inlägg: 5
Blev medlem: lör feb 15, 2014 13:05

Mognad, buteljering & vinblomning

Inlägg av trinity80 »

Hej!
Jag har börjat att tappa om mina cidersatser och en av satserna har mognat i ca tre veckor nu. Vad jag förstår skulle de mogna i ca tre månader.

Är det nödvändigt att de mognar hela tiden i jäskärlet eller kan man tappa på flaska tidigare och låta det mogna resten där?

Undrar även en sak när det gäller buteljeringen...

Hur mycket ska man fylla flaskorna ung. och ska det vara någon skillnad i volym om man buteljerar för kolsyrejäsning kontra stilla cider?

Sist men inte minst....

Nu har det än så länge gått bra vid mognaden, men om man skulle få sk vinblomning...kan man skumma av, filtrera och svavla och sedan buteljera?...om det är så att man inte känner någon större smakförändring på det hela?

Vad har ni för synpunkter om detta?
trinity80
Färsk jäst
Inlägg: 5
Blev medlem: lör feb 15, 2014 13:05

Re: Mognad, buteljering & vinblomning

Inlägg av trinity80 »

Hej!

Ingen som har någon erfarenhet av detta?
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ciderbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster