Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Ropiness?

Utrustning och teknik.
Användarvisningsbild
Bozo
Bryggmästare
Inlägg: 229
Blev medlem: ons jul 27, 2011 12:59
Ort: Borås

Ropiness?

Inlägg av Bozo »

Hejsan, jag gjorde "cider" för ett tag sedan med detta recept:

16,5 kg vinteräpplen, 3 sorter bla ingrid marie
1,2 kg (+100gr) socker
18 st kanelstänger
Pectolase
Beocell
vinsvavla
Jäst lalvin D47
30gram citronsyra

Cidern gjordes enligt bozometoden utan vatten. Allt gick utmärkt och den smakar mycket bra. I helgen när skulle jag öppna en flaska såg jag att det fanns ett genomskinligt skikt ovanför den vanliga bottensatsen som var 2-3cm tjockt. Vet inte om detta funnits tidigare eller om det kommit nu, flaskorna har stått i ungefär 1år. När cidern tömdes upp i glaset så verkade det som om det sista som kom ur flaskan var tjockare i konsistensen. Smak och doft var oförändrat bra. Min fråga är om någon fått "Ropiness" i sitt vin/cider och hur har detta sett ut, luktat och smakat. Läs mer om Ropiness här http://www.ulvesund.nu/?p=77
Och olika smaker/bismaker här http://en.wikipedia.org/wiki/Wine_fault
Mvh Bozo.

Återgå till "Utrustning och teknik för ciderbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster