Hej här kommer en riktig amatör..gott folk jag hålller på städa upp lite och
hittade en jäsdunk i garderoben precis.
De är vad jag minns musten av råpressade äpplen, som jag jäst med nån typ av färsk champangejäst blandat med lite råsocker. Detta stod och jäste i november ett år tillbaka, som jag minns det så bubblade det på bra. Har några vaga minnen av att jag tappade om det till dess nuvarande kärl tidig vår.
Sedan har de stått i en "kall garderob" under sommar och höst. Tills idag
då jag var tvungen att göra nåt
smakade på de så smakade de surt och med vinäger smak? eller vad smakar de , lite otydligt !...! lite bubligt.
surt och inte så väldigt angenämt
hur vet jag om de blivit vinäger.
funderar på vad jag skall göra?, tappade om till en plastdunk precis.
jag skulle ju vilja få till lite bubbel, men vet inte om de är värt att fortsätta...
har väldigt begränsat utbud av diverse redskap. tror jag har en saturnus alkoholmätare nånstans..
tacksam för råd.
skal jag tvätta fönster eller fortsätta?
Re: skal jag tvätta fönster eller fortsätta?
Om det verkligen smakar vinäger så har du troligen fått in ättiksyrabakterier och då har du fått äppelcidervinäger.
Ättiksyrabakterier gör om etanol till ättiksyra, om de har tillgång till syre.
Ättiksyrabakterier gör om etanol till ättiksyra, om de har tillgång till syre.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster