Stjärnanis i äppelvin???
Stjärnanis i äppelvin???
Har någon här på forum erfarenhet av smaksätta med lite stjärnis (Efter jäsning och klarning) ???
På gång:
23 liter brown ale + 23 liter IPA + 46 liter äppelvin + lite med R2D2 ...!
23 liter brown ale + 23 liter IPA + 46 liter äppelvin + lite med R2D2 ...!
Re: Stjärnanis i äppelvin???
Jag har ett Äpplevin som ligger på flaska sedan 3veckor tillbaka och det hade jag Stjärnanis i under klarningen.
Det tog ganska mycket smak och smakerna var lätta att skilja på så jag hoppas att de gifter sig i flaskan under lagringen.
Än så länge ingen jätte hit alltså.
Det tog ganska mycket smak och smakerna var lätta att skilja på så jag hoppas att de gifter sig i flaskan under lagringen.
Än så länge ingen jätte hit alltså.
Re: Stjärnanis i äppelvin???
mängden anis till hur många liter vin använder du??
Kanske är det bättre att koka en extrakt av anis och så sedan tillsätta i små, kontrollerade mängder?
Kanske är det bättre att koka en extrakt av anis och så sedan tillsätta i små, kontrollerade mängder?
På gång:
23 liter brown ale + 23 liter IPA + 46 liter äppelvin + lite med R2D2 ...!
23 liter brown ale + 23 liter IPA + 46 liter äppelvin + lite med R2D2 ...!
Re: Stjärnanis i äppelvin???
Jag smaksatte endast 1,5liter (Petflaska) och där stoppade jag i 3 st Stjärn anisar.
Säkert blir det lättare att smaksätta direkt med extraktet.
Sen vet jag inget om resultatet.
Skriv gärna en rad om du provar och hur det blev!
Säkert blir det lättare att smaksätta direkt med extraktet.
Sen vet jag inget om resultatet.
Skriv gärna en rad om du provar och hur det blev!
- aqua vitae
- Admin
- Inlägg: 1917
- Blev medlem: tor jan 22, 2009 10:55
- Utrustning: Jäsrör
- Kontakt:
Re: Stjärnanis i äppelvin???
Kanske ett extrakt av stjärnanis som får dra i lite sprit, så behöver man inte spä ut vinet? Behövs säkert väldigt lite då sprit drar ut mycket smak ur stjärnanis.
Re: Stjärnanis i äppelvin???
Jag har nu köpt 20 ML Lick annis essens - det är inte sporty eller värdigt en home-brewer ..! men det var en enkel och snabb lösning
2 droppar essens i 50cl vin är lämpligt, tror jag - Jag kommer nu att gå vidare för att hitta rätt dos - rapport kommer asap - Jag har en vikt som kan mäta tusendels gram (Mettler pm480), så jag måste experimentera lite mer
tills dess, säger jag tack för intresse
2 droppar essens i 50cl vin är lämpligt, tror jag - Jag kommer nu att gå vidare för att hitta rätt dos - rapport kommer asap - Jag har en vikt som kan mäta tusendels gram (Mettler pm480), så jag måste experimentera lite mer
tills dess, säger jag tack för intresse
På gång:
23 liter brown ale + 23 liter IPA + 46 liter äppelvin + lite med R2D2 ...!
23 liter brown ale + 23 liter IPA + 46 liter äppelvin + lite med R2D2 ...!
Re: Stjärnanis i äppelvin???
Jag gjorde alkoläsk med stjärnanis som en av smakgivarna. Nu, ca 1,5 år senare har mycket av den ursprungliga lakrits smaken försvunnit. I dagsläget smakar det mest grape/citron om alkoläsken. http://www.bryggforum.nu/viewtopic.php? ... highlight= Mvh bozo
Re: Stjärnanis i äppelvin???
Hur var lakrids smaken från början?
Själv dricker jag inte Alkoläsk/cider men det kan ju vara kul att prova ändå
Själv dricker jag inte Alkoläsk/cider men det kan ju vara kul att prova ändå
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster