hej jag har gjort en cider sats den 6e på 10 liter, eller jag pressade ut 8 liter saft i min äppelpress o sen tillsatte vatten för o få till 10 liter, de var i söndags kväll. lät de självjäsa tills igår, den 10e då jag hällde i ciderjäst 5 gram.
min fråga är hur mycke jäst behöver man, till 10 liter? de står "till 4-25 liter " på påsens. eftersom. man ska ju inte låta de jäsa för mågna dar om man ska tillsätta jäst sen. men ja väntade 4 dar. alltså hade låtit de själv jäsa tills den 10e då ja hällde i en påse 5 gram cider jäst. tror ni de klarar sig?
Hällt i jäst senare och hur mycke jäst? 10 liter sats
- wwilliam_7
- Färsk jäst
- Inlägg: 8
- Blev medlem: mån sep 09, 2013 22:59
Re: Hällt i jäst senare och hur mycke jäst? 10 liter sats
om det började jäsa av sig självt så det inte stod i 4 dagar utan att bilda kolsyra så ska det nog klara sig! jästen borde väl räcka, du kunde ju ha skippat jästen och låtit den spontanjäsa.
men varför tillsätter du vatten? då kommer ju cidern inte smaka lika mycket.
men varför tillsätter du vatten? då kommer ju cidern inte smaka lika mycket.
Lagras:
Hallon/persiko cider
Gingerale cider
NötVin
Ett mousserat vin på Ica Basic dryck.
En sats rödvin Cabernet/Merlot (glögg)
Ett eget rödvin på juice av äppel, druvor, blåbär, svartavinbär
http://flandersblog.wordpress.com/
Hallon/persiko cider
Gingerale cider
NötVin
Ett mousserat vin på Ica Basic dryck.
En sats rödvin Cabernet/Merlot (glögg)
Ett eget rödvin på juice av äppel, druvor, blåbär, svartavinbär
http://flandersblog.wordpress.com/
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster