bryggforum.nu

Sveriges största forum för hembryggare.

* REGLER   * Logga in   * Bli medlem   * FAQ    * Sök
Allt f�r din hembryggning
Aktuellt datum och tid: ons jan 24, 2018 7:46

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]




Ny tråd Svara på tråd  [ 25 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2
Författare Meddelande
 
InläggPostat: lör sep 01, 2012 21:20 
Offline
Turbojäsare

Blev medlem: sön aug 05, 2012 21:16
Inlägg: 46
Glower skrev:


Ja, jag har sett den också. Luftslangar, kopplingar och ventiler kan jag skaffa gratis på jobb. Men jag ville gärna undvika att bygga om min sodastreamer.

Om detta blir gott så är detta mycket enklare tillvägagångsätt tycker jag


Upp
 Profil  
 
 
InläggPostat: sön sep 02, 2012 1:25 
Offline
Finjäsare
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön jul 24, 2011 12:50
Inlägg: 96
Om du tittar i ritningen så gör man väl ingenting med själva sodastreamern som jag förstår.


Upp
 Profil  
 
 
InläggPostat: sön sep 02, 2012 11:18 
Offline
Färsk jäst

Blev medlem: tis aug 28, 2012 15:08
Inlägg: 19
Ort: Falköping
Eftersom man är en nyfiken typ provade jag åxå. Det måste erkännas att det funkade riktigt bra. En liten undran, är citronsyra samma sak som vinsyra? Vinsyra är väl rätt dyrt?


Upp
 Profil  
 
 
InläggPostat: sön sep 02, 2012 11:25 
Offline
Brygguru

Blev medlem: sön feb 14, 2010 22:05
Inlägg: 4178
Ort: smedjebacken
tror inte att det är samma sak , använder vinsyra själv .
nädå kostar inte många kronor för en påse , finns bland kryddorna på din vanliga mataffär .


Upp
 Profil  
 
 
InläggPostat: sön sep 02, 2012 16:55 
Offline
Brygguru

Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57
Inlägg: 3891
Det spelar egentligen ingen roll, kolsyran kommer från bikarbonatet (som reagerar med syran).

Allt som slutar på "karbonat" ger såvitt jag förstått ifrån sig koldioxid i kontakt med syra.

Men sen blir det väl ytterligare nån "biprodukt", men jag har inte tillräckligt med koll på kemin för att komma fram till vad det blir.


Upp
 Profil  
 
 
InläggPostat: sön sep 02, 2012 22:13 
Offline
Turbojäsare

Blev medlem: sön aug 05, 2012 21:16
Inlägg: 46
Smakade det mousserade vinet nu precis. Det smakade inte gott. Men såg att jag hade råkat göra det på en riesling som är tappad på flaskor för bara 3-4 veckor sedan.

Med andra ord kan det lika gärna vara vinet som är för ungt.

Det får bli att testa på cidern och se vad som smakar bäst. En flaska som jäser på flaska och en med bikarbonat/vinsyra.

Återkommer om ca 1 månad med svar


Upp
 Profil  
 
 
InläggPostat: sön sep 02, 2012 23:10 
Offline
Finjäsare
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön jul 24, 2011 12:50
Inlägg: 96
Bra xaybiz! :D jag vill veta - glöm inte det här nu bara


Upp
 Profil  
 
 
InläggPostat: ons sep 05, 2012 21:06 
Offline
Turbojäsare

Blev medlem: sön aug 05, 2012 21:16
Inlägg: 46
Glower skrev:
Bra xaybiz! :D jag vill veta - glöm inte det här nu bara


Nej ska inte glömma!


Upp
 Profil  
 
 
InläggPostat: ons sep 05, 2012 23:01 
Offline
Brygguru

Blev medlem: sön feb 14, 2010 22:05
Inlägg: 4178
Ort: smedjebacken
givetvis så finns det intresse


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: fre nov 11, 2016 23:28 
Offline
Bryggmästare

Blev medlem: ons mar 16, 2016 23:02
Inlägg: 235
Utrustning: Jästunna och jäsrör
Vad hände?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 25 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]


Vilka är online

Medlemmar online: Bing [Bot]


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden © 2006-2013