Första cidern
Re: Första cidern
Vad det är för sort vet jag inte, det är två sorter faktiskt, röda och gula, dom är relativt sura i smaken faktiskt, men inte så sura att man inte kan äta dom.
Re: Första cidern
Aj då, varit på semester en vecka och då jag kom tllbaka är det något på toppen i varje flaska:
Är det hinnjäst? Öppnade och smakade en flaska och det var surt i smaken.Re: Första cidern
tycker att det ser normalt ut
Re: Första cidern
Hmm, verkligen? Trodde inte det skulle vara något alls på ytan. Såg lite ut som mögel tyckte jag och även någonting som var över hela ytan som jag inte lyckades fotografera. Kanske jag bara är paranoid.
Senast redigerad av Dennis, redigerad totalt 1 gång.
Re: Första cidern
jag ser då bara lite kolsyrebubblor
givetvis är det surt , vad trodde du att det skulle smaka då ??
givetvis är det surt , vad trodde du att det skulle smaka då ??
Re: Första cidern
Det som är blandat med bubblor är faktiskt en samling med solida partiklar som flyter på toppen.
Vad jag sen menade är att det smakade surt, tycker inte någon cider jag nånsin köpt smakat precis sådär sur, men vad vet jag hur det ska smaka. Men kanske det då är något som går över allt eftersom cidern får åldras.
Vad jag sen menade är att det smakade surt, tycker inte någon cider jag nånsin köpt smakat precis sådär sur, men vad vet jag hur det ska smaka. Men kanske det då är något som går över allt eftersom cidern får åldras.
Re: Första cidern
Försökte mig på en ny bild med en annan flaska, borde synas lite bättre:
Re: Första cidern
kan vara intorkade jästpartiklar från bubblor som torkat och spruckit .
men du har rätt , där ser man att det är någonting i alla fall .
vilka cidersorter har du druckit som du jämför med ??
men du har rätt , där ser man att det är någonting i alla fall .
vilka cidersorter har du druckit som du jämför med ??
Re: Första cidern
Diverse sorter man hittar i snabbköpet bara, eller vad nu som kan finnas på kran i krogen. Dom brukar nog vara sura, men det finns andra smaker och lite sötma också. Tyckte denna smakade bara surt, och alkohol. Men som sagt den har bara stått i lite mer än en vecka och den riktiga smaken är väl långt borta ännu.
Nåja blir väl bara att köra på och se vad jag tycker om den i slutändan.
Nåja blir väl bara att köra på och se vad jag tycker om den i slutändan.
Re: Första cidern
läs lite mer här på forumet och börja med att lära dig skillnaden mellan cider och alkoläsk .
det du refererar till är alkoläsk .
det du refererar till är alkoläsk .
Re: Första cidern
Ja det är väl det jag druckit då, har aldrig smakat nån annan sort av cider.
Innan jag tappade på flaska påminnde det ju starkt om vin i smak och lukt. Och det lär visst vara helt korrekt.
Innan jag tappade på flaska påminnde det ju starkt om vin i smak och lukt. Och det lär visst vara helt korrekt.
Re: Första cidern
är ju inte någon större skillnad på äkta cider och vin. alkoholstyrkan och om det är kolsyrejäst eller inte. dels med strävhet och sötma men det går ju alltid att ordna efter tycke.Dennis skrev: Innan jag tappade på flaska påminnde det ju starkt om vin i smak och lukt. Och det lär visst vara helt korrekt.
Peace!
Re: Första cidern
Den här cidern har nu stått i en mörk garderob ganska länge och jag finner inte smaken tilltalande ännu, det är nån konstig smak i det, som en sorts överdriven stark alkohol smak eller dylikt, vet inte hur man ska specifiera det.
Jag tänker nu fortsätta lagra den och se vad som händer, jag undrar dock, måste den lagras i rumstemperatur efter all denna tid eller går det att lägga den i något kallare utrymme? Har ett stort kyllager där jag bor, för potatis och sånt, skulle den kunna stå där hädanefter eller ska det vara rumstemp tills den är mogen?
Jag tänker nu fortsätta lagra den och se vad som händer, jag undrar dock, måste den lagras i rumstemperatur efter all denna tid eller går det att lägga den i något kallare utrymme? Har ett stort kyllager där jag bor, för potatis och sånt, skulle den kunna stå där hädanefter eller ska det vara rumstemp tills den är mogen?
Re: Första cidern
gå in på bolaget och köp en riktig cider , ingen alkoläsk utan en Ä K T A cider så du har en referens
om det är alkoläsk typ kopparbergs du refererar till så ska du inte göra cider för det finns inga likheter mellan dom .
"stått mörk länge" ??? allt är ju relativt .
min cider påbörjades i november nån gång och den har inte påbörjat kolsyrejäsningen än , det kommer att bli någon gång under sommaren .
då får den stå uppe i värmen ca 4 veckor sen åker den ner i källaren i 1,5 år innan det är dags att dricka den
så våren 2014 är det dags att provsmaka det som startades senhösten 2011
men börja med att lära dig skillnaden mellan cider och alkoläsk , de flesta blir besvikna när dom gör sin första cider för den smakar inte som deras "cider" brukar göra . tacka fan för det när dom inte druckit cider tidigare utan enbart alkoläsk .
placera cidern svalt när du lagrar den, det mår den bara bra av .
personligen tycker jag att cidern blir trevligare när man kolsyrejäser den
men vad är då cider igentligen ?? jo ett svagt äppelvin
kolsyrat eller stilla är ju upp till var och en hur man vill ha det
om det är alkoläsk typ kopparbergs du refererar till så ska du inte göra cider för det finns inga likheter mellan dom .
"stått mörk länge" ??? allt är ju relativt .
min cider påbörjades i november nån gång och den har inte påbörjat kolsyrejäsningen än , det kommer att bli någon gång under sommaren .
då får den stå uppe i värmen ca 4 veckor sen åker den ner i källaren i 1,5 år innan det är dags att dricka den
så våren 2014 är det dags att provsmaka det som startades senhösten 2011
men börja med att lära dig skillnaden mellan cider och alkoläsk , de flesta blir besvikna när dom gör sin första cider för den smakar inte som deras "cider" brukar göra . tacka fan för det när dom inte druckit cider tidigare utan enbart alkoläsk .
placera cidern svalt när du lagrar den, det mår den bara bra av .
personligen tycker jag att cidern blir trevligare när man kolsyrejäser den
men vad är då cider igentligen ?? jo ett svagt äppelvin
kolsyrat eller stilla är ju upp till var och en hur man vill ha det
Re: Första cidern
Cidern är kolsyrejäst och det skummar friskt i glaset då man öppnar den.
Jag har inget emot att det inte är sött såsom en alkoläsk, men det är nog nån smak med där som jag inte gillar och som man inte återfinner i vin heller, jag tyckte den här "tonen" hade avtagit lite sedan mars så jag hoppas den sticker helt.
Men om den nu får stå kallt så lägger jag den i kylförrådet några år och kollar igen vid jul.
Jag har inget emot att det inte är sött såsom en alkoläsk, men det är nog nån smak med där som jag inte gillar och som man inte återfinner i vin heller, jag tyckte den här "tonen" hade avtagit lite sedan mars så jag hoppas den sticker helt.
Men om den nu får stå kallt så lägger jag den i kylförrådet några år och kollar igen vid jul.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst