Länge sen sist, men jag smakade av igen igår och smaken har definitivt förändrats. Fortfarande torr, påminner starkt om champagne i smaken nu. Många av smakerna som jag inte gillade har rundats av eller försvunnit.
Klar förbättring, synd att såpass torra grejer inte är min smak. Gjorde lite "simple syrup" och hällde lite i botten av ett glas dock, sen hällde jag i cidern, perfekt med lite sötma i.
Hur vore det att lägga i laktos om man inte vill ha en torr produkt nästa gång, eller finns det andra metoder för att försäkra lite sötma förblir då man kolsyrejäser?
Använde dextros istället för vanligt socker denna gång, kanske jag ska köra med vanligt socker, för det används visst inte helt upp av jästen har jag läst.
Första cidern
Re: Första cidern
Jag har provat att söta med sånt här Stevia och tycker det funkar ok. Flytande är väldigt koncentrerat.
Re: Första cidern
Smakar det inte fejk med Stevia? Har hört det är det nya grejen just nu men har inte smakat det, så jag vet om det iaf.
Här är en bild på cidern iaf: Och vad jag just satte igång, ett experiment, sommarens äppelmust (pastöriserad) + öljäst, inget extra socker: Tre flaskor med Kotikalja också.
Här är en bild på cidern iaf: Och vad jag just satte igång, ett experiment, sommarens äppelmust (pastöriserad) + öljäst, inget extra socker: Tre flaskor med Kotikalja också.
Re: Första cidern
Jag testade stevia i min cider och tyckte att det smakade lite fejk men inte alls lika fejk som andra sötningsmedel.
Ekens Bryggerisällskap
För ansökan om medlemskap skicka pm eller se vår facebooksida.
För ansökan om medlemskap skicka pm eller se vår facebooksida.
Re: Första cidern
Hur står det sig emot laktos?
Re: Första cidern
Laktos har inte jag testat men det kanske är någon annan som vet.
Jag har fått för mig att laktos smakar som long life mjölk men det är nog bara nått jag har hittat på själv xD
Jag har fått för mig att laktos smakar som long life mjölk men det är nog bara nått jag har hittat på själv xD
Ekens Bryggerisällskap
För ansökan om medlemskap skicka pm eller se vår facebooksida.
För ansökan om medlemskap skicka pm eller se vår facebooksida.
Re: Första cidern
Bilden tagen idag, 6 år gammal cider, nånting farligt över det tro? Glömt bort och legat i ett mörkt och kallt förråd i många år:
Re: Första cidern
Farligt tror jag inte, drickbar är ju fråganDennis skrev:Bilden tagen idag, 6 år gammal cider, nånting farligt över det tro? Glömt bort och legat i ett mörkt och kallt förråd i många år:
Du lär märka rätt fort om du öppnar en om den går att dricka, lär antingen va hur god som helst eller smaka skit
Skickat från min SM-G920F via Tapatalk
Learning by doing is the shit
Re: Första cidern
Luktar som torrt äppelvin, inte illa på något vis som jag kan känna, osäker på smaken, nyss borstat tänderna Jag skulle vara intresserad av att frysa det och prova göra applejack, men det är inte lagligt.
e: efter några små smakningar... surt, torrt, påminner om hur det smakade för flera år sen, lite annorlunda kanske.
e: efter några små smakningar... surt, torrt, påminner om hur det smakade för flera år sen, lite annorlunda kanske.
Re: Första cidern
Vet du hur alkoholstark den blev?
(Kul med gamla trådar som följs upp , så många bara dör ut ...)
(Kul med gamla trådar som följs upp , så många bara dör ut ...)
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster