Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Muntons Autumn Blush Cider

Utrustning och teknik.
mpa010
Färsk jäst
Inlägg: 19
Blev medlem: lör jan 29, 2011 16:47
Ort: Korsholm, Finland

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av mpa010 »

Finns det någon som testat Muntons Autumn Blush Cider?
Användarvisningsbild
TorstenStenmark
Föredetta moderator
Inlägg: 1021
Blev medlem: ons feb 10, 2010 16:47

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av TorstenStenmark »

Nej... Var finns det att köpa?
"Livet är för kort för att dricka dåligt öl."
Användarvisningsbild
nils-alf
Föredetta moderator
Inlägg: 1959
Blev medlem: tor jan 14, 2010 13:04
Ort: Smedjebacken

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av nils-alf »

pgw
martinwallin86
Bryggare
Inlägg: 154
Blev medlem: fre mar 25, 2011 16:58

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av martinwallin86 »

På den här sidan finns lite engelska omdömen:
http://www.brew-it-yourself.co.uk/shop/ ... cts_id=567


Verkar som det medföljer maltextrakt. Borde bli en lite speciell smak.



Mvh Martin
wurzel
Turbojäsare
Inlägg: 26
Blev medlem: ons nov 03, 2010 0:27
Ort: stockholm

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av wurzel »

muntons produkter håller i regel en bra kvalitet, och Autum blush cidern e inget undantag,
var inte för snabb med att dricka upp den bara, utan låt den ta ett par månader att stå till sig
mpa010
Färsk jäst
Inlägg: 19
Blev medlem: lör jan 29, 2011 16:47
Ort: Korsholm, Finland

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av mpa010 »

Okej, så nu blev det att testa denna cider. Jäsningen är klar och jag har satt det på flaskor. Det stod i receptet att man kan sätta i spraymalt istället för socker till kolsyrejäsningen, vilket jag också gjorde.
MEN, en sak som jag gjorde lite annorlunda från receptet var att jag tappade om det en extra gång när det det jäst klar och lät det stå två dygn (för att få det lite klarare).
Sen tappade jag det på flaskor och satte i spraymalt (med en spruta, 10ml lösning per 0,5 L cider) som jag hade löst opp med 310ml cider (totalt 31st 0,5 flaskor).

Min fråga är nu, var det dumt att tappa om det en gång extra?

Jag tycker nämligen att det kolsyre jäser så dåligt, lite tryck i flaskorna efter ett dygn...

Hur lång tid brukar kolsyrejäsning ta?
Användarvisningsbild
nils-alf
Föredetta moderator
Inlägg: 1959
Blev medlem: tor jan 14, 2010 13:04
Ort: Smedjebacken

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av nils-alf »

Brukar ta upp till 2 veckor.
mpa010
Färsk jäst
Inlägg: 19
Blev medlem: lör jan 29, 2011 16:47
Ort: Korsholm, Finland

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av mpa010 »

Ja men då finns de väl inte nå annat än att vänta och hoppas på tryck i flaskorna, Möjligtvis kunde man köra igång Muntons smugglers ale, verkar som det har fått bra utlåtanden.
dan610324
Brygguru
Inlägg: 4179
Blev medlem: sön feb 14, 2010 21:05
Ort: smedjebacken

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av dan610324 »

3-4 veckor i rumstemperatur för jäsningen och sen lite kallare lagring så länge du orkar vänta
men jag skulle gissa att det behöver minst 1 månad på sig
men 6 blir nog ännu bättre

men du kanske har lika bråttom som alla andra här :lol:
Användarvisningsbild
nils-alf
Föredetta moderator
Inlägg: 1959
Blev medlem: tor jan 14, 2010 13:04
Ort: Smedjebacken

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av nils-alf »

Jag har aldrig vart med om att det tagit mer än en vecka att få kolsyra, väntar alltid två för säkerhetsskull. En gång fick jag ingen kolsyra alls men annars har det inte vart ett problem. Sen är så klart lagring ett måste. Men kolsyran ska vara där på två veckor om det inte är för kallt.
dan610324
Brygguru
Inlägg: 4179
Blev medlem: sön feb 14, 2010 21:05
Ort: smedjebacken

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av dan610324 »

gissade bara att det kunde ta lite längre tid med malt istället för vanligt socker , men det kanske det inte gör
martinwallin86
Bryggare
Inlägg: 154
Blev medlem: fre mar 25, 2011 16:58

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av martinwallin86 »

Jag provade en av mina ekens äppelcider i onsdags som buteljerades 5 dagar tidigare, väldigt lite kolsyra i den också. Jästen jobbar väl långsammare under tryck vad jag kan förstå så man får väl ge det lite tid.

Det är fördelen med att tappa på några breezer-flaskor, man kan ta ett provsmak för att stilla nyfikenheten utan att det går åt alltför mycket.
Användarvisningsbild
nils-alf
Föredetta moderator
Inlägg: 1959
Blev medlem: tor jan 14, 2010 13:04
Ort: Smedjebacken

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av nils-alf »

Så långt tänkte inte jag. Det kanske tar längre tid då. Du ä inte dum du Dan.
mpa010
Färsk jäst
Inlägg: 19
Blev medlem: lör jan 29, 2011 16:47
Ort: Korsholm, Finland

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av mpa010 »

Hur är det med mängden när man konverterar från socker till spraymalt gram=gram, eller. Så stod det i Muntons receptet, men jag tycker att jag har sett någonstans att man borde sätta lite mera av spraymalten.
martinwallin86
Bryggare
Inlägg: 154
Blev medlem: fre mar 25, 2011 16:58

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av martinwallin86 »

mpa010 skrev:Hur är det med mängden när man konverterar från socker till spraymalt gram=gram, eller. Så stod det i Muntons receptet, men jag tycker att jag har sett någonstans att man borde sätta lite mera av spraymalten.
1g socker = 1,33g spraymalt väl?
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ciderbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst