Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Muntons Autumn Blush Cider

Utrustning och teknik.
Användarvisningsbild
nils-alf
Föredetta moderator
Inlägg: 1959
Blev medlem: tor jan 14, 2010 13:04
Ort: Smedjebacken

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av nils-alf »

6 gram spraymalt ska väll motsvara ungefär 4 gram socker. så 1kg spraymalt är 800g socker, cirka.
mpa010
Färsk jäst
Inlägg: 19
Blev medlem: lör jan 29, 2011 16:47
Ort: Korsholm, Finland

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av mpa010 »

Just så, då blev det aningen för lite spray i flaskorna, men ja tror det kan bli drickbart ändå. Procenten e ju där :D
De låg på 1065 vid start och stannade på 1005-1010.
ivan
Newbie
Inlägg: 3
Blev medlem: mån nov 28, 2011 3:49

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av ivan »

Jag tyckte då att den smaka som någon pissat mig i munnen. ska inte cider smaka cider? men om man vill ha dyr äpple vin så för all del.för det är vad det smakar 'vin' inte cider, vin! med en jävla massa bubblor köp något annat! jag blev besviken. och jag gjorde exakt som det står, kan väll inte klaga på kvaliteten men smaka fan inte cider
dan610324
Brygguru
Inlägg: 4179
Blev medlem: sön feb 14, 2010 21:05
Ort: smedjebacken

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av dan610324 »

vad smakar cider för dig då ??
Kabben
Bryggmästare
Inlägg: 645
Blev medlem: mån aug 04, 2003 2:00

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av Kabben »

Höhöhö, han menar nog alkoläsk.
dan610324
Brygguru
Inlägg: 4179
Blev medlem: sön feb 14, 2010 21:05
Ort: smedjebacken

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av dan610324 »

de va de ja åxå misstänkte :lol:
ivan
Newbie
Inlägg: 3
Blev medlem: mån nov 28, 2011 3:49

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av ivan »

men ta inte mitt råd köp skiten men den är mycket godare om man gör den på riktiga äpplen eller en annan sats.
Användarvisningsbild
Yoji
Bryggare
Inlägg: 155
Blev medlem: sön jul 17, 2011 22:33

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av Yoji »

köpte denna sats och den har väll lagrat nu i 3 månader. ganska okej faktiskt, funkar fullt att dricka! dock som du säger, det smakar inte cider, smakar vin som är blandat med öl tycker jag. men tycker den är fin, med längre lagring så blir det nog ännu bättre ;)
Peace!
Kabben
Bryggmästare
Inlägg: 645
Blev medlem: mån aug 04, 2003 2:00

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av Kabben »

Som sagt tidigare, det smakar cider, inte alkoläsk 8)
dan610324
Brygguru
Inlägg: 4179
Blev medlem: sön feb 14, 2010 21:05
Ort: smedjebacken

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av dan610324 »

vad jämför ni med om ni säger att det inte smakar cider ??
vilka cider sorter tycker ni om då ??
mpa010
Färsk jäst
Inlägg: 19
Blev medlem: lör jan 29, 2011 16:47
Ort: Korsholm, Finland

Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av mpa010 »

Westons är en bra cider enligt min mening.
Denna Muntons cider sats var hel OK enligt mig och smaken var nog cideraktig med ett inslag av öl... fungerar faktiskt riktigt bra.
Nu har jag köpt en till sats med den har jag inte satt igång ännu.
PeterA
Newbie
Inlägg: 2
Blev medlem: ons mar 18, 2009 16:05

Re: Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av PeterA »

Jag har just satt igång en jäsning av cider.På pgw's instruktion står det.

"Tappa upp cidern i flaskor som är avsedda för kolsyrade drycker. Tillsätt en rågad
tesked socker per 500 ml flaska. Ställ flaskorna i rumstemperatur ett par dagar.
Ställ dem sedan svalt i ca 14 dagar tills cidern har blivit helt klar."

1. Ska man fylla flaskan helt eller typ 3/4 delar?
2. Kan jag använda bryggsocker?Samma mängd?
3. Kan jag tappa om cidern efter att jäsningen är klar för att minska bottensatsen?
dan610324
Brygguru
Inlägg: 4179
Blev medlem: sön feb 14, 2010 21:05
Ort: smedjebacken

Re: Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av dan610324 »

1 spar ca 2 cm upp till kapsylen
2 ja
3 kolla öx värdet och när det ligger på samma 2 mätningar med minst 5 dagar emellan så skulle jag låta det klarna i minst 2 veckor till och sen häva om det försiktigt för att få bort mesta möjliga bottensats innan jag tillsätter 6 - 10 gram socker per liter och tappar på flaska fortast möjligt så fort allt är löst och blandat
PeterA
Newbie
Inlägg: 2
Blev medlem: ons mar 18, 2009 16:05

Re: Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av PeterA »

Jag antar att jag ska lösa upp sockret först eller kan jag bara hälla ner sockret direkt i flaskorna?

Jag hade gjort en cider jäsning tidigare på Ekens cider för ca 1år sen.När den var klart på flaska med bra med kolsyra så skulle man smaka och den var inte god.Nu har flaskorna stått i säkert 10 månader.Jag trodde att bryggningen blev dålig men nu smakar den helt ok.
enJohan
Turbojäsare
Inlägg: 48
Blev medlem: tis sep 25, 2012 10:56
Ort: Västerbotten

Re: Muntons Autumn Blush Cider

Inlägg av enJohan »

Någon uppdatering på dom som testat kittet? Hur smakar det?
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ciderbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst