Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Så här tänker jag göra cider.

Utrustning och teknik.
larsw10
Turbojäsare
Inlägg: 48
Blev medlem: tis apr 29, 2008 17:41

Re: Så här tänker jag göra cider.

Inlägg av larsw10 »

Tack då har jag koll. Det var som jag trodde då att jag INTE skulle använda mig av jässtopp.

Tack för hjälpen latmasken :thumbup: :thumbup:
johan0201
Turbojäsare
Inlägg: 29
Blev medlem: tor maj 01, 2014 18:27

Re: Så här tänker jag göra cider.

Inlägg av johan0201 »

Halloj mina vänner! Jag ska göra 5 liter cider men jästen är till 25 liter, skall jag använda hela jästpåsen eller ta en mindre del av de?
johan0201
Turbojäsare
Inlägg: 29
Blev medlem: tor maj 01, 2014 18:27

Re: Så här tänker jag göra cider.

Inlägg av johan0201 »

Och förresten, tänker kolsyrejäsa, kan man då använda klarningsmedel eller det fungerar inte att kolsyrejäsa då?
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4506
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Så här tänker jag göra cider.

Inlägg av latmasken »

Jag hade tagit hälften av jästen, jästen kommer ju att föröka sig. Det funkar säkert med hela påsen också, men det kan finnas risk att jästen beter sig lite annorlunda om den får "trångt".
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ciderbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 7 och 0 gäster