Besökte en kinesisk "bonde" som gjorde HB. Gjort på ris. Inge vidare smak. Runt 50%. 20:- för 1 liter.
Här är riggen. Eldas med ved. Tror han sätter ett par dm med vatten i den stora byttan och sedan ett kärl med mäsk inuti. Blir som en form av Bain Marie ?! Röret på väggen leder ångorna från kokkärlet till en bamsestor "revolverkylare" och sedan ut i pipen genom "väggen". Delarna gjorda i aluminium.
Tätningarna verkar vara genom "vattenlås".
Potstill ala Kina
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 346
- Blev medlem: tis aug 13, 2013 19:43
Potstill ala Kina
- Bilagor
-
- image.jpeg (152.21 KiB) Visad 1190 gånger
-
- image.jpeg (87.04 KiB) Visad 1190 gånger
-
- image.jpeg (97.79 KiB) Visad 1190 gånger
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 346
- Blev medlem: tis aug 13, 2013 19:43
Re: Potstill ala Kina
Sista bilden (Max 3 visst).
Stora byttan på sisådär 500l.
Stora byttan på sisådär 500l.
- Bilagor
-
- image.jpeg (143.31 KiB) Visad 1189 gånger
Re: Potstill ala Kina
uhh aluminium, det skulle jag inte dricka...
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 346
- Blev medlem: tis aug 13, 2013 19:43
Re: Potstill ala Kina
Verkar vara en populär rigg. Här kokar de färskt på en farmer market. Började just ånga ur pannan när vi kollade, röret mellan kokare (närmast) och kylare inte monterat.
- Bilagor
-
- image.jpeg (118.56 KiB) Visad 1140 gånger
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster