Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Potstill ala Kina

Potstills, essensbrännare och strippers
Mr_President
Bryggmästare
Inlägg: 346
Blev medlem: tis aug 13, 2013 19:43

Potstill ala Kina

Inlägg av Mr_President »

Besökte en kinesisk "bonde" som gjorde HB. Gjort på ris. Inge vidare smak. Runt 50%. 20:- för 1 liter.

Här är riggen. Eldas med ved. Tror han sätter ett par dm med vatten i den stora byttan och sedan ett kärl med mäsk inuti. Blir som en form av Bain Marie ?! Röret på väggen leder ångorna från kokkärlet till en bamsestor "revolverkylare" och sedan ut i pipen genom "väggen". Delarna gjorda i aluminium.

Tätningarna verkar vara genom "vattenlås".
Bilagor
image.jpeg
image.jpeg (152.21 KiB) Visad 1176 gånger
image.jpeg
image.jpeg (87.04 KiB) Visad 1176 gånger
image.jpeg
image.jpeg (97.79 KiB) Visad 1176 gånger
Mr_President
Bryggmästare
Inlägg: 346
Blev medlem: tis aug 13, 2013 19:43

Re: Potstill ala Kina

Inlägg av Mr_President »

Sista bilden (Max 3 visst).

Stora byttan på sisådär 500l.
Bilagor
image.jpeg
image.jpeg (143.31 KiB) Visad 1175 gånger
Flerpen
Bryggmästare
Inlägg: 684
Blev medlem: tis maj 13, 2014 1:44
Utrustning: koppar

Re: Potstill ala Kina

Inlägg av Flerpen »

uhh aluminium, det skulle jag inte dricka...
Mr_President
Bryggmästare
Inlägg: 346
Blev medlem: tis aug 13, 2013 19:43

Re: Potstill ala Kina

Inlägg av Mr_President »

Verkar vara en populär rigg. Här kokar de färskt på en farmer market. Började just ånga ur pannan när vi kollade, röret mellan kokare (närmast) och kylare inte monterat.
Bilagor
image.jpeg
image.jpeg (118.56 KiB) Visad 1126 gånger
Skriv svar

Återgå till "Potstills"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster