Bryggde nyss vin och tänkte försöka mig på att göra lite öl nu i min 12L dunk. Jag plockade på mig lite humle i somras (fick ett husmorstips om att man sov bättre om man hade humle i örngottet. Jag nöjde mig med att hälla upp lite i en skål på nattduksbordet). Allt humle ryms i en olivburk. Tror ni det kan vara tillräckligt för något recept?
https://i.imgur.com/FyZk4ol.jpg
Har lite humle kvar sedan sommaren.
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 424
- Blev medlem: ons mar 16, 2016 22:02
- Utrustning: Jästunna och jäsrör
Re: Har lite humle kvar sedan sommaren.
Vilken sort och hur mycket alfasyra?
Det är bara kottarna från honplanrorna som används i ölbryggning. Har du plockat kottarna själv kan att veta vilken sort det är så kan du koka te på nån kotte och smaka. Sedan utvärderar du ifall det går att brygga med. Enklast är nog att köpa en påse och använda den. Den mesta aromen har nog ändå lämnat dina kottar.
Det är bara kottarna från honplanrorna som används i ölbryggning. Har du plockat kottarna själv kan att veta vilken sort det är så kan du koka te på nån kotte och smaka. Sedan utvärderar du ifall det går att brygga med. Enklast är nog att köpa en påse och använda den. Den mesta aromen har nog ändå lämnat dina kottar.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster