Tänkte att vi kunde samla våra recept som vi tyckte blev bra, så kan andra bryggare ta del av dessa.
*Endast all-grain/helmalt.
*Posta recept du redan bryggt och blivit nöjd med.
Posta enligt formen
-Namn + Sort + Färdig Volym + ABV
Kort om ölen, lättare beskrivning
Mäskningsraster + Tid
-Malt 1 + Vikt
-Malt 2 + Vikt
-etc.
Total koktid
-HUMLE 1 + MÄNGD + TID
-HUMLE 2 + MÄNGD + TID
-etc.
-Övriga Tillsatser + Ev. Förklaring
-Jästsort
-Övrigt (tex. jästid, temp osv)
Hoppas att vi gemensamt kam hjälpas åt att skapa en bra tråd. Om layouten på recepten inte fungerar för dig så posta efter egen mall. Tanken är att det ska vara enkelt att hitta och kunna återskapa ölen.
Stora Recept Tråden All-Grain
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 424
- Blev medlem: ons mar 16, 2016 22:02
- Utrustning: Jästunna och jäsrör
Re: Stora Recept Tråden All-Grain
Jag gjorde nyligen världens godaste Ale. Eller den godaste jag producerat åtminstone. Problemet är att under bryggningen gick flera saker åt skogen. Koket blev dåligt. Rasterna hölls inte exakt. Termometern visade inte stabila temperaturer. OG blev lägre än väntat. Jag hoppas att det går att återskapa denna trots alla "misstag.
SRM 10.4
IBU 31.5
ABV 4.7
4.2kg Pilsnermalt
1.2kg cara pils
0.35kg crystal malt 60L
Citra 10g 20min
Mosaic 12g 20min
Mosaic 20g 10min
Mosaic 50g 1min
Safale U-05
Total koktid 75 min.
Syrarast 36C 5 min
Protein 52C 15 min
Sacch 1 63C 45 min
Sacch 2 72C 30 min
Mash out 78C 10 min
SRM 10.4
IBU 31.5
ABV 4.7
4.2kg Pilsnermalt
1.2kg cara pils
0.35kg crystal malt 60L
Citra 10g 20min
Mosaic 12g 20min
Mosaic 20g 10min
Mosaic 50g 1min
Safale U-05
Total koktid 75 min.
Syrarast 36C 5 min
Protein 52C 15 min
Sacch 1 63C 45 min
Sacch 2 72C 30 min
Mash out 78C 10 min
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster