Sida 1 av 1

Välhumlad öl med bismak

Postat: sön jul 09, 2017 20:07
av Toffeln
Tjena. Kokade en sats utomhus (eftersom jag inte får vara inne och koka) när en HUMLA fastnade i koket och försvann. Vi vet inte ifall vi lyckades fiska upp den eller inte (var ganska friskt med skum under koket som vi skummade av i hopp om att få bort humlan).
Hur illa är detta? Någon som vet hur giftet ev skulle påverka eller om humlor generellt smakar illa?
Vi fortsatte att koka färdigt då vi kommit ca halvvägs så nästan en timme kokades första och enda humla-givan.

Re: Välhumlad öl med bismak

Postat: mån jul 10, 2017 13:02
av Michael
Har svårt för att tro att det skulle sätta någon smak med en humla.
Och ev gift från humlan är nog också försumbar.

Kan dock bli en rolig etikett :)

Re: Välhumlad öl med bismak

Postat: ons jul 26, 2017 21:51
av Weinkeller
Hej, tur att det inte var 20st bärfisar! Om tråden inte är ett skämt så kan du sluta oroa dig, Humlan medför noll problem i den färdiga ölen.

Skickat från min SM-J500FN via Tapatalk

Re: Välhumlad öl med bismak

Postat: ons jul 26, 2017 21:58
av Toffeln
Haha! Nä jag car ganska säker på att det inte skulle utgöra ett problem med humlan, men en naggande osäkerhet kom smygandes på bakifrån ibland. Hellre fråga en gång för mycket än för lite.
Finns det fler som haft ohyra under ölkoket?
2st bärfisar, Wienkeller? ;)

Re: Välhumlad öl med bismak

Postat: ons aug 02, 2017 19:05
av konserven
Brewdog gjorde en öl med bacon i hehe.

Tror de lyckades få öl utav det också. Men klart bättre utan humla om det inte stod i receptet :P