Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Hjälp med recept.

Ölsatser och recept. Även recensioner av ölsatser och tillbehör.
Galler112
Färsk jäst
Inlägg: 5
Blev medlem: tor jun 15, 2017 19:07
Utrustning: Bulldog Brewery

Hjälp med recept.

Inlägg av Galler112 »

Hej jag lär brygga en sats av det jag har innan det blir gammalt. Jag ska brygga imorgon då tiden inte räcker till mycket andra dagar.

Det jag har tillgodo är
Pale Ale Malt 4kg
Cara gold eko 1kg
Aromatic Munich malt 1kg

East kent goldings 100g
Amarillo 100g
Cascade 100g
Mosiac 6g

Jag har 2 jäster som fortfarande är dugliga och jag tänkte göra en jästkultur innan jag använder dom också för att va säker.

Ringwood Ale
British ale 2
Båda ifrån Wyeast


Obs Alla malter och humlen måste inte användas, utan huvudsaken är att jag får ut nå gott utav det jag har att bistå med.
Använder bulldogbrewery bryggverk och brukar göra 20liters batcher.
Galler112
Färsk jäst
Inlägg: 5
Blev medlem: tor jun 15, 2017 19:07
Utrustning: Bulldog Brewery

Re: Hjälp med recept.

Inlägg av Galler112 »

Vad tror ni om den här?
Bilagor
rättbildlol.jpg
rättbildlol.jpg (179.5 KiB) Visad 436 gånger
Knox
Brygguru
Inlägg: 1505
Blev medlem: ons nov 25, 2009 21:22
Ort: Borås

Re: Hjälp med recept.

Inlägg av Knox »

Jag hade nog ökat på bittergivan (till kanske 30 IBU) och slängt i 40minutarna betydligt senare i koket, kanske runt 10minuter.

räkna med minst 3-4 g humle/liter för torrhumling

En IPA bärs primärt av humlen, det ska vara mycket humle ;)

Sen skulle jag nog klassa detta som en amerikansk IPA snarare än en brittisk men det är petitesser
Skriv svar

Återgå till "Ölsatser och recept"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster