Hej jag lär brygga en sats av det jag har innan det blir gammalt. Jag ska brygga imorgon då tiden inte räcker till mycket andra dagar.
Det jag har tillgodo är
Pale Ale Malt 4kg
Cara gold eko 1kg
Aromatic Munich malt 1kg
East kent goldings 100g
Amarillo 100g
Cascade 100g
Mosiac 6g
Jag har 2 jäster som fortfarande är dugliga och jag tänkte göra en jästkultur innan jag använder dom också för att va säker.
Ringwood Ale
British ale 2
Båda ifrån Wyeast
Obs Alla malter och humlen måste inte användas, utan huvudsaken är att jag får ut nå gott utav det jag har att bistå med.
Använder bulldogbrewery bryggverk och brukar göra 20liters batcher.
Hjälp med recept.
Re: Hjälp med recept.
Jag hade nog ökat på bittergivan (till kanske 30 IBU) och slängt i 40minutarna betydligt senare i koket, kanske runt 10minuter.
räkna med minst 3-4 g humle/liter för torrhumling
En IPA bärs primärt av humlen, det ska vara mycket humle
Sen skulle jag nog klassa detta som en amerikansk IPA snarare än en brittisk men det är petitesser
räkna med minst 3-4 g humle/liter för torrhumling
En IPA bärs primärt av humlen, det ska vara mycket humle
Sen skulle jag nog klassa detta som en amerikansk IPA snarare än en brittisk men det är petitesser
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster