Vet inte vad folk tycker, men jag väljer att lägga upp brygglogg även på dessa brygder. Kanske blir lite overkill att dokumentera allt
Den här gången så körde jag på med ett Muntons Wheat DME. Använde mig av 3kg till 24 liter (2x12L) vilket gav mig ett Oe 1.045.
Den första satsen vilket jag från nu kommer kalla "BW2" gav jag ett uppkok för 48 timmar sen och tilsatte då en Lactobacillus Blend från The Yeast Bay. Försurade vörten ner till PH 5.2 med 80% mjölksyra och satte den syrefritt. Redan efter 48 timmar så va jag nere i en PH på 3.6-3.8 och valde att avbryta surningen.
På min förra Berliner "BW1" använde jag mig av Lactobacillus delbruckii och de är helt klart att den här är mycket mer potent! Surningen gick extremt snabbt och smaken verkade renare.
Lactobacillus blend:
http://shop.humle.se/jast/brettanomyces ... -yeast-bay
Kokade upp med 10g Perle 3.9% i 15 min vilket gav mig en IBU på 3.
Vörten kyldes sen ner och jag körde i ett paket med Safeale S-04
Jäser vid rumstemp.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sats nummer 2 "BW3" koka jag i 15 minuter med 10g Lublin - 2.1% vilket ger mig en IBU på 2.
Satsen kyldes ner och jag tilsatte: Berliner Weisse Blend (White Labs WLP630) som kommer få jäsa vid rumstemp.
Ska bli spännande och se hur den utvecklar sig under månaderna som kommer och se skillnaden på dom jag surat med lacto only innan jag kört i jästen
Berliner Weisse från extrakt 2 och 3
Berliner Weisse från extrakt 2 och 3
http://sourzbeer.blogg.se
I haven't failed, I've found 10,000 ways that don't work.
- Thomas Edison (1847-1931)
I haven't failed, I've found 10,000 ways that don't work.
- Thomas Edison (1847-1931)
Re: Berliner Weisse från extrakt 2 och 3
Under natten har de börjat jäsa i båda hinkarna! Men i BW2 Så har de bildats extremt med skum, ungefär 15 cm.. Är det normalt eller har nått gått snett?
Skumkronan ligger från 11L och helt upp til locket.
Skumkronan ligger från 11L och helt upp til locket.
http://sourzbeer.blogg.se
I haven't failed, I've found 10,000 ways that don't work.
- Thomas Edison (1847-1931)
I haven't failed, I've found 10,000 ways that don't work.
- Thomas Edison (1847-1931)
Re: Berliner Weisse från extrakt 2 och 3
Det är nog bara jästen som kommit igång ordentligt lite åt vilt och hänsynslöst. Det ger sig nog snart.
Skickat från min iPhone med Tapatalk
Skickat från min iPhone med Tapatalk
Re: Berliner Weisse från extrakt 2 och 3
Ja de har bleve en JÄVLA fart! Men Safeale S-04 ska visst jäsa ganska så hårt.. Får hoppas på att de lugnar sig.
http://sourzbeer.blogg.se
I haven't failed, I've found 10,000 ways that don't work.
- Thomas Edison (1847-1931)
I haven't failed, I've found 10,000 ways that don't work.
- Thomas Edison (1847-1931)
Re: Berliner Weisse från extrakt 2 och 3
BW 2 har nu jäst med frukt i 3 dagar och har blivit satt til klarning efter att frukten silats bort.. Måste säga jag är mycket skeptisk til denna då den uppfört sig konstigt enda ifrån början.. Tog FG 1.012 samt ett smakprov, smakade lite vinöst :/
BW3 uppför sig som den ska tycker jag Men denna ska ju stå i 3-4 månader..
När borde jag tappa bort den från jästkakan? 3-4 veckor?
BW3 uppför sig som den ska tycker jag Men denna ska ju stå i 3-4 månader..
När borde jag tappa bort den från jästkakan? 3-4 veckor?
http://sourzbeer.blogg.se
I haven't failed, I've found 10,000 ways that don't work.
- Thomas Edison (1847-1931)
I haven't failed, I've found 10,000 ways that don't work.
- Thomas Edison (1847-1931)
Re: Berliner Weisse från extrakt 2 och 3
Intresserad av ovanstående. Hur gick det?
Skickat från min SM-G955F via Tapatalk
Skickat från min SM-G955F via Tapatalk
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster