Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Berliner Weisse från extrakt!

Ölsatser och recept. Även recensioner av ölsatser och tillbehör.
Rusdryck
Finjäsare
Inlägg: 57
Blev medlem: sön dec 18, 2016 22:01

Re: Berliner Weisse från extrakt!

Inlägg av Rusdryck »

Om inget annat är det ju en hälsoöl... hälsosam mat kan smaka skit folk äter det ändå. Det är ju JÄTTEnyttigt...


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Toffeln
Bryggmästare
Inlägg: 424
Blev medlem: ons mar 16, 2016 22:02
Utrustning: Jästunna och jäsrör

Re: Berliner Weisse från extrakt!

Inlägg av Toffeln »

Vad fick dig att sätta hallon i ölen? Du kör så mycket olika att jag har svårt att hänga med, jag kanske har missat något? Jag har bara provat äppelöl (lindemans) som smaksatt och den släcker törsten hyfsat. Verkligen xxx att du lägger upp bilder och dokumenterar. Tummen upp för det.
Sourz
Finjäsare
Inlägg: 93
Blev medlem: mån jan 23, 2017 18:23

Re: Berliner Weisse från extrakt!

Inlägg av Sourz »

Har hört att hallon ska fungera bra i ett suröl, då smaken och syrlighet går bra ihop. I Tyskland serverar dom Berliner Weisse med saft av hallon eller myskmadra.. Annars har du ju en lambic som är smak satt med hallon som kallas för framboise om inte jag minns helt fel :)
http://sourzbeer.blogg.se

I haven't failed, I've found 10,000 ways that don't work.
- Thomas Edison (1847-1931)
Användarvisningsbild
Weinkeller
Brygguru
Inlägg: 3368
Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45

Re: Berliner Weisse från extrakt!

Inlägg av Weinkeller »

Proviva eller Probimagekapslar är ett enkelt och billigt sätt att syra på. Likaså, malt och youghurt.
/Weinkeller
Sourz
Finjäsare
Inlägg: 93
Blev medlem: mån jan 23, 2017 18:23

Re: Berliner Weisse från extrakt!

Inlägg av Sourz »

Tänkte jag skulle köra med sånna magkapslar nu efter jag testat dom 2 andra :) Vill bara prova ut dom för att se hur dom olika kulturerna fungerar.
http://sourzbeer.blogg.se

I haven't failed, I've found 10,000 ways that don't work.
- Thomas Edison (1847-1931)
Rusdryck
Finjäsare
Inlägg: 57
Blev medlem: sön dec 18, 2016 22:01

Re: Berliner Weisse från extrakt!

Inlägg av Rusdryck »

Intressant. Har inte smakat suröl. Får nog göra det. Så man inte går miste om något.


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Sourz
Finjäsare
Inlägg: 93
Blev medlem: mån jan 23, 2017 18:23

Re: Berliner Weisse från extrakt!

Inlägg av Sourz »

Då va ölen omtappad över i ett nytt kärl för klarning innan buteljering.

Ölen smakade mycket bra efter jag tilsatte lite extra mjölksyra, friskt och gott med mycket smak av hallon!

Nu ska jag bara låta den klarna i en veckas tid innan den åker på flaska och kolsyras :)

I nästa sats kommer jag även köra på med maltodextrin för att få lite mer fylighet.

Återkommer med final gravity sen när den ska tappas på flaska.
http://sourzbeer.blogg.se

I haven't failed, I've found 10,000 ways that don't work.
- Thomas Edison (1847-1931)
Sourz
Finjäsare
Inlägg: 93
Blev medlem: mån jan 23, 2017 18:23

Re: Berliner Weisse från extrakt!

Inlägg av Sourz »

Då va den på flaska!

Sista Oe hamnade på 1.015.

Återkommer med lite mer info när de är dags att smaka på ölet :)
http://sourzbeer.blogg.se

I haven't failed, I've found 10,000 ways that don't work.
- Thomas Edison (1847-1931)
Rusdryck
Finjäsare
Inlägg: 57
Blev medlem: sön dec 18, 2016 22:01

Re: Berliner Weisse från extrakt!

Inlägg av Rusdryck »

Låter som jättebra! Grymt. Jag kokade ihop något i helgen med så oerhört mycket humle att jag tvivlar på att det går att dricka. Får skylla på att man är nybliven två bars far och bygger ett badrum samtidigt som man försöker hinna med allt som ska hinnas med...


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Sourz
Finjäsare
Inlägg: 93
Blev medlem: mån jan 23, 2017 18:23

Re: Berliner Weisse från extrakt!

Inlägg av Sourz »

Hehe, inte alltid så lätt med några små i hus.. Men badrummet låter lite farligt! Kan väl intre va ett rum i huset med större chans att misslyckas? :P
http://sourzbeer.blogg.se

I haven't failed, I've found 10,000 ways that don't work.
- Thomas Edison (1847-1931)
Rusdryck
Finjäsare
Inlägg: 57
Blev medlem: sön dec 18, 2016 22:01

Re: Berliner Weisse från extrakt!

Inlägg av Rusdryck »

Hahaha nä det är nog där det kan gå mest åt helsike men jag har hjälp så det blir rätt. Det jobbigaste är att konstruktören (läs sambon) ändrar spelreglerna efter hand som hon blir inspirerad...


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Sourz
Finjäsare
Inlägg: 93
Blev medlem: mån jan 23, 2017 18:23

Re: Berliner Weisse från extrakt!

Inlägg av Sourz »

Mitt tips, flytta de till vardagsrummet.. Men vad vet jag, är bara en förstagångsbryggare :) Få med dig frugan, är mycket roligare så :) Min tycker de är roligt så länge jag brygger suröl ;P
http://sourzbeer.blogg.se

I haven't failed, I've found 10,000 ways that don't work.
- Thomas Edison (1847-1931)
Användarvisningsbild
Weinkeller
Brygguru
Inlägg: 3368
Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45

Re: Berliner Weisse från extrakt!

Inlägg av Weinkeller »

Sourz skrev:Då va den på flaska!

Sista Oe hamnade på 1.015.

Återkommer med lite mer info när de är dags att smaka på ölet :)
Vad körde du för jäst? 1015 låter lite i överkant. Är vikten kalibrerad mot noll i vatten.
/Weinkeller
Rusdryck
Finjäsare
Inlägg: 57
Blev medlem: sön dec 18, 2016 22:01

Re: Berliner Weisse från extrakt!

Inlägg av Rusdryck »

Sourz skrev:Mitt tips, flytta de till vardagsrummet.. Men vad vet jag, är bara en förstagångsbryggare :) Få med dig frugan, är mycket roligare så :) Min tycker de är roligt så länge jag brygger suröl ;P
Min sambo är inte så värst glad för mitt intresse. Är absolut nybörjare som man är så blir det inte alltid så bra som man tänkt.
Sourz
Finjäsare
Inlägg: 93
Blev medlem: mån jan 23, 2017 18:23

Re: Berliner Weisse från extrakt!

Inlägg av Sourz »

Den är kalibrerad till 0.000 i vatten.. Men tror jag va lite för snabb med att tappa upp den på flaska.. skulle väntat en vecka till.. blir spännande och se om de blir bomber :P Men nu har jag satt en ny stats och kommer ha lite mer tålamod med denna.. Tänker vänta iaf 3 veckor innan jag drar den i flaska.
http://sourzbeer.blogg.se

I haven't failed, I've found 10,000 ways that don't work.
- Thomas Edison (1847-1931)
Skriv svar

Återgå till "Ölsatser och recept"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster