Jag brygger en milkstout som inte vill jäsa ut fg är på 1026,Och og var 1066. Det är 0.45kg mjölksocker i fg skall hamna på 1014 enligt receptet.
Kan det bli så pass lågt med ojäsbart socker i?Jag har även en apa på gång kan jag ta lite jäst i från den för att få i gång jäsningen igen?
Jag har inte bryggt någon stout innan så jag hoppas någon kan hjälpa mej.
för högt fg i milkstout
Re: för högt fg i milkstout
Hur stor batch size? Är det beersmith som har gett dig 1.014 så stämmer det nog inte.
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Re: för högt fg i milkstout
Är det runt 20l så låter det inte så konstigt. Mörka malter jäser i regel ut mindre än ljusa. Ditt mjölksocker jäser inte ut och bidrar med ca 8 punkter på en 20l sats. I såna fall från 1066 till 1018+8 för laktosen. Helt normalt skulle jag vilja säga.
/Weinkeller
Re: för högt fg i milkstout
Tack för svaren, det är ca 20l och det smakar inte sött. Så det är väl bara att tappa om den då.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster