Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

för högt fg i milkstout

Ölsatser och recept. Även recensioner av ölsatser och tillbehör.
brosten
Färsk jäst
Inlägg: 5
Blev medlem: tor feb 06, 2014 9:43
Ort: Jönköping

för högt fg i milkstout

Inlägg av brosten »

Jag brygger en milkstout som inte vill jäsa ut fg är på 1026,Och og var 1066. Det är 0.45kg mjölksocker i fg skall hamna på 1014 enligt receptet.
Kan det bli så pass lågt med ojäsbart socker i?Jag har även en apa på gång kan jag ta lite jäst i från den för att få i gång jäsningen igen?
Jag har inte bryggt någon stout innan så jag hoppas någon kan hjälpa mej.
Knox
Brygguru
Inlägg: 1505
Blev medlem: ons nov 25, 2009 21:22
Ort: Borås

Re: för högt fg i milkstout

Inlägg av Knox »

Hur stor batch size? Är det beersmith som har gett dig 1.014 så stämmer det nog inte.
Användarvisningsbild
Weinkeller
Brygguru
Inlägg: 3368
Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45

Re: för högt fg i milkstout

Inlägg av Weinkeller »

Är det runt 20l så låter det inte så konstigt. Mörka malter jäser i regel ut mindre än ljusa. Ditt mjölksocker jäser inte ut och bidrar med ca 8 punkter på en 20l sats. I såna fall från 1066 till 1018+8 för laktosen. Helt normalt skulle jag vilja säga.
/Weinkeller
brosten
Färsk jäst
Inlägg: 5
Blev medlem: tor feb 06, 2014 9:43
Ort: Jönköping

Re: för högt fg i milkstout

Inlägg av brosten »

Tack för svaren, det är ca 20l och det smakar inte sött. Så det är väl bara att tappa om den då. :thumbup:
Skriv svar

Återgå till "Ölsatser och recept"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster