Hej!
Startade en bryggning i början av april på en IPA. Men på grund av olika omständigheter så har jag inte hunnit gjort något med denna ölsats mer än att tillsatta en påse humle efter någon veckas jäsning.
Det jag nu undrar är om denna sats är något att ha? Kan jag tappa upp den på flaska och i med socker för att starta kolsyrebildningen eller bör jag slänga den och göra om på nytt? Om den nu är något att ha kommer jästen överhuvudtaget att klara av att producera kolsyra?.
Ölsats som stått för länge?
Re: Ölsats som stått för länge?
Ta och smaka på ölen, smakar den avslagen öl så är det nog inget fel på den. Äng jästen så bör du tappa om och tillsätta en "flaskjäsningsjäst" för den som du jäste med är nog inte så pigg längre. Smakar ölen unket är det nog bara att hälla ut
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster