Sida 2 av 2

Re: Tjäröl

Postat: sön apr 16, 2017 14:36
av Dr snuggels
Löste upp den lilla tjäran jag fick i lite whisky, o hällde sedan i ett par droppar i en halvmörklager.
Fick fran en liten men tydlig tjärsmak. Blev gott.
Får nog prova en liten "tjär-ale" nästa gång jag brygger. Har nog tjära till iallafall 5 liter öl.

Re: Tjäröl

Postat: ons maj 03, 2017 20:38
av Dr snuggels
There is few tar producers left in Finland and some of them produce extract from tar that is suitable for food, and beer. That's where I get it and amount of use is minimal, maybe 2dl / 2000L of beer.

Detta är svaret jag fick på frångan hur man får fram den där härliga tjärsmaken.
Så det där med tjärgodis är kanske inte så dumt iallafall.

Re: Tjäröl

Postat: fre maj 05, 2017 21:46
av vafan
ok nästa batch blir en öl med tjärgodis.
Ale eller lager jäst vad tror ni?

Kommer även brygga en öl med Lapsang Souchong.

Re: Tjäröl

Postat: sön maj 07, 2017 11:27
av ranald
Jag hittade den här länken till tjäressens, det kanske kan vara något: http://www.tobakskemi.se/tjra-p-89.html.

Re: Tjäröl

Postat: tor jun 07, 2018 19:54
av Toffeln
Hur gjorde du med tjäran och blev det någon öl tillslut?

Re: Tjäröl

Postat: mån jul 30, 2018 19:59
av Dr snuggels
Det blev en lager på enbart hemma-rökt malt o sedan lite tjära i, det blev väldigt speciell smak (Minst sagt).
Kolsvart och nästan lite trögflytande, en kamrat påstod att han hade smakat något liknande en gång o då betalt typ 300 sek. för en flaska och blivit serverad det i en konjakskupa ( o det var små mängder som fylldes i varje glas).
Tjäröl blev det iallafall inte, o sedan har jag roat mig med att flytta och alla bryggerisakerna ligger i ett förråd i väntan på att det skall finnas vatten i brunnen till mer än det absolut nödvändigaste.
Får återkomma i frågan när jag har kommit igång med bryggandet igen.